Želvy Ninja tasí zbraně na čtveřici plakátů

Vydáno: 09.04.2014 09:44 - | foto: facebook tvůrce

Žebříčkům návštěvnosti a komerční úspěšnosti dominují komiksové adaptace (Návrat prvního Avengera trhá rekordy, franšíza Marvelu je údajně nejúspěšnější v dějinách kinematografie). Michael Bay proto zkouší štěstí.
Produkční společnost Michaela Baye Platinum Dunes má jasnou koncepci: investovat co nejmíň do titulů, u nichž není pochyb, že se počáteční vklad vrátí, protože mají jasnou cílovku (povětšinou teenagery) a "předprodané publikum", jelikož se jedná o remaky známých značek. Co na tom, že se povětšinou jednalo o ne příliš nekvalitní snímky, které popudily fanoušky originálu (Texaský masakr motorovou pilou, Noční můra z Elm Street, Pátek třináctého) a s výjimkou jednoho nebyly ani tak úspěšné, aby se dočkaly pokračování (Texaský masakr motorovou pilou: Počátek).

Účetní bilance byla v plusu, protože populárním produkčním cyklem byly horory. A nyní jím jsou komiksové adaptace, a tak je pro Platinum Dunes úspěšnou akvizicí Teenage Mutant Ninja Turtles, na nichž vyrostla celá jedna generace. Jí oslovuje čtveřice tzv. character posterů, na nichž jsou způsobem "záměna části za celek" představeni čtyři želváci - a zároveň je komunikován žánr (akční).

Podívat se na ně můžete v galerii výše a zkusit si, jestli poznáte jméno daného mutanta podle podle pro něj charakteristické barvy a zbraně, kterou se odlišuje od ostatních.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY