Sin City: Rozpohybované obrázky, pro které se zabíjí

Vydáno: 31.03.2014 20:00 - | foto: Dimension Films

Sin City Roberta Rodrigueze a Franka Millera bylo spolu s 300: Bitvou u Thermopyl experimentem. Zkouškou, jak to dopadne, když se upřednostní prvky jednoho média (komiksu) v druhém (filmu). Minimálně to vypadalo dobře.
Fotografie z filmu Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí / Sin City: A Dame to Kill ForA nejinak tomu bude u pokračování s podtitulem Dáma, pro kterou se zabíjí, jak se můžete přesvědčit na nové osmičce fotografií, jež jsou všechny a ve větším rozlišení k prohlédnutí v galerii (výše). Některé momenty jsou sice dobře známé z traileru, který si můžete osvěžit níže pod textem, ale v nerozpohybované podobě působí mnohem méně ubíjejícím dojmem a lze je posuzovat jako fotografie mající estetické kvality, ne jako film snažící se evokovat jedno žánrové adjektivum (/neo/noir) a vyprávět příběh.  

Ve statické podobě mnohem více vyniknou herci. Jak staří známí (Jessica Alba a Bruce Willis, kteří si zopakovali roli Nancy a Hartigana), tak i ti noví (Eva Green, Ray Liotta). A za vyzdvihnutí stojí Dennis Haysbert, který "nahradil" zesnulého Michaela Clarka Duncana v roli Manuta, a Josh Brolin, který ztvárňuje stejnou postavu, jako v jedničce hrál Clive Owen.

Fotografie z filmu Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí / Sin City: A Dame to Kill ForJak změnu podoby Robert RodriguezFrank Miller vyřešili? Jako Rodriguez v Tenkrát v Mexiku, které bylo završením mariachiovské (desperadovské) trilogie: postava ve fikčním světě filmu podstoupí plastickou operaci. Brakové zvraty podobně koncipované vyprávění z jednoho hříšného města jistě unese, ale otázkou je, jestli opětovně pro některé nepůjde jenom o rozpohybovaný komiks, doplněný o zvukovou a hudební stopu.

A zda-li bude celek soudržnější než minule, protože Miller a Rodriguez sice slibovali adaptaci pouze jednoho delšího grafického románu, Dámy, pro kterou se zabíjí, ale na konec by snímek měl být jako v případě první části složen ze tří povídek, z nichž jedna by měla být speciálně pro film vymyšlená - v ní by se občané Sin City měli vypořádat s místní verbeží. Jak to dopadne, se dozvíme o prázdninách. Diskuze o efektivnosti přenosu postupů z jednoho média do druhého ale nejspíš Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí nevzbudí, když se ukázalo, že jde o neschůdnou cestu kinematografie.

Upoutávka k filmu Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY