Ledové království je nejúspěšnější animovaný film všech dob

Vydáno: 31.03.2014 08:48 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Animovaný muzikál Ledové království si může připsat nové prvenství - stal se totiž komerčně nejúspěšnějším animovaným počinem filmové historie. Kolik v kinech doposud utržil?
Fotografie z filmu Ledové království / FrozenTohle před rokem čekal málokdo. Ledové království nebylo svázáno s žádnou sérií nebo zavedenou značkou, v podstatě šlo jen o navázání na obdobně laděný animák Na vlásku, který vsázel na zprofanovanou disneyovskou roztomilost, roztančená muzikálová čísla a vtipné vedlejší postavy. Výsledek je proto ještě impozantnější a ukazuje, že na uzpívané princezny diváci v dnešní době plné sequelů stále lyší. Snímek, který se v první desítce americké Box Office držel po dobu neskutečných patnácti týdnů (což je i více než Avatar), se uplynulým víkendem stal komerčně nejúspěšnějším animovaným počinem všech dob.

Svými 1,072.4 miliardami dolarů (398.4 milionů z USA a 647 milionů ze světa) překonal dosavadního držitele rekordu Toy Story 3: Příběh hraček (1,063 miliard) a také nejúspěšnější originální animák Lví král (987 milionů). Ledové království je také zároveň desátým nejvýdělečnějším filmem historie a je dost možné, že v příštím týdnu porazí i Temného rytíře na devítce, který má aktuálně na kontě jen o dvanáct milionů více.

Že teď ve studiu Walta Disneye usilovně vymýšlejí další animované muzikály s ženskými postavami? Je to dost možné. Pokud úspěch obdobně laděného titulu nechápete, níže přikládáme video (ne)příjemně chytlavé písně Let It Go:

Idina Menzel - Let It Go


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY