Dočká se Hra o trůny filmového zpracování?

Vydáno: 24.03.2014 16:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Oblíbený fantasy seriál Hra o trůny zanedlouho vstupuje do své čtvrté série. Autor předlohy George R. R. Martin se za její příležitosti rozpovídal o tom, jak by mohl seriál vypadat na velkém plátně.
Fotografie z filmu Hra o trůny / Game of ThronesJak ještě zvýšit zájem o už tak populární fantasy seriál Hra o trůny? Vypustit do světa spekulace ohledně jeho filmové podoby. O tomto zbožném přání se za příležitosti slavnostní premiéry prvního dílu čtvrté řady rozpovídal i duchovní otec série a autor románových předloh George R. R. Martin, který se nechal slyšet, že bychom se Písní ledu a ohně mohli dočkat i v kinech.

6. dubna začíná na HBO čtvrtá sezóna, která adaptuje při rozsahu sedmidílné série půlku třetí knihy. Jednoho dne však příběhy pro televizní zpracování dojdou a právě v tu chvíli by mohla nastoupit celovečerní verze určená pro velké plátno. Tvůrci seriálu David Benioff a Dan Weiss se navíc nedávno nechali slyšet, že Hra o trůny pravděpodobně skončí sedmou nebo osmou sérií, což znamená někdy v letech 2017 nebo 2018. K filmové verzi Martin dodává: "Záleží na tom, jak dlouho bude běžet hlavní série. Sedm let? Osm let? Deset let? Knihy jsou stále větší a větší [co do měřítka]. Možná to bude potřebovat celovečerní film, aby svázal věci dohromady, s filmovým rozpočtem, jako například 100 milionů na dvě hodiny. Víte, draci jsou opravdu velcí."

Bude tedy otázkou, zda se bude jednat o doplněk seriálu nebo zbrusu novou látku určenou jen pro kino (i když to se zdá být v enormním rozsahu předloh téměř nemožné). Možnou variantou jsou také prequelové novely série Tales of Dunk and Egg, které se odehrávají devadesát let před událostmi originálních knih. Že by hobití syndrom?

Na nový trailer (v pořadí již čtvrtý) se mimochodem podívejte níže. Další si připomeňte tady.

Hra o trůny (4. série) - originální trailer #4


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY