Nový Steve Jobs? Jedině Christian Bale. Jinak Fincher netočí

Vydáno: 21.03.2014 08:00 - Simona Knotková | foto: Columbia Pictures

Další spolupráce Davida Finchera s Aaronem Sorkinem je skutečně na obzoru. Tedy pokud se na casting připravovaného filmu o Steveu Jobsovi dostaví i Christian Bale. V jiném případě Fincher od projektu odstupuje.
Christian Bale ve filmu Equilibrium / EquilibriumDalší snímek o Steveu Jobsovi plánuje natočit Sony. Zřejmě proto, že ten první, kde zakladatele Appleu ztvárnil Ashton Kutcher, nepatří k zrovna kritikou a diváky chváleným počinům. Pro lepší výsledek šéfové do studia povolali i skutečné odborníky, co se biografií významných osob v počítačovém světě týče - Davida Finchera a Aarona Sorkina, tvůrčí duo podepsané pod čtyři roky starou The Social Network. Ti se už i nechali slyšet, že připravovaný film by pojali jako trojici třicetiminutových scén, jež se budou zaobírat třemi kariérními body Jobse - Macem, firmou NeXT a iPodem.

Ač neotřelý postup zní sebevíc lákavěji, propadat nadšení by zatím bylo předčasné. Fincher je sice Jobsově životopisu jako své další režijní štaci příznivě nakloněn, ale pouze s jednou podmínkou: musí se tak stát s hereckou účastí Christiana Balea. Tak se aspoň vyjádřil u šéfů Sony. A právě v této volbě může být háček. Čtyřicetiletý herec, kterého jsme naposledy mohli vidět ve Špinavém triku, totiž už dříve prohlásil, že se po dotočení Exodu Ridleyho Scotta plánuje odebrat na určitou dobu do ústraní a věnovat se především své rodině.

Na zprávy o připojení se k Fincherovi zatím veřejně nereagoval, takže ještě není známo, zda své rozhodnutí o pauze kvůli zajímavé nabídce zváží. Dojde-li ke zdárnému podpisu smlouvy, točit se začne buď na konci roku letošního, nebo na začátku toho příštího. Vše se bude odvíjet od (ne)zaneprázdněnosti Finchera, který zrovna bude dělat propagační kolečka k novému thrilleru Zmizelá.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY