Top 20 ČR: Babovřesky převálcoval Vzestup říše

Vydáno: 11.03.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Warner Bros

Babovřesky 2 udržely první příčku pouze dva týdny a už je nahradila krvavá řežba 300: Vzestup říše s téměř šesti miliony na kontě. Trojku si pak urvala animovaná novinka Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana.
Fotografie z filmu 300: Vzestup říše / 300: Rise of an EmpireAčkoliv loni se jednička Troškovy komedie Babovřesky držela na vrcholu jen o týden déle, Čtyřlístek ve službách krále ji tehdy předstihl jen těsně o pár desítek tisíc, zato dvojka si to letos nechala pořádně utéct. Od minula se Babovřesky 2 propadly o celou polovinu, a tak byl náskok akční komiksové novinky téměř třímilionový. 300: Vzestup říše si od premiéry Bitvy u Thermopyl před sedmi lety polepšil, a to rovnou o sedm set tisíc za premiérový víkend.

Slibně odstartovala také novinka Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, která se vyhoupla nad dva miliony, což jim zajistilo bronzovou příčku. Medaile už nezbyla na českou premiéru snímku Fair Play, který nicméně může za první víkend slavit deset tisíc prodaných lístků. Pod milionem tentokrát zůstal LEGO® příběh, který se od minule propadl o třiačtyřicet procent. Ve srovnání s Památkáři nebo pohádkou Velká oříšková loupež ovšem dopadl lépe a oba je předstihl. Zajistil si tak pátou příčku, zatímco Clooneyho snímek bral šestku a korejský animák, který měl minule stříbro, až sedmé místo 

Fotografie z filmu Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana / Mr. Peabody & ShermanVlk z Wall Street ustál nástup novinek celkem úspěšně a stál ho jen jediný stupěň, zato premiéra z minula, thriller NON-STOP se z pětky propadla až na devítku. Desátou příčku si pro sebe vydobyla novinka Vampýrská akademie, která zabodovala oblíbeným teenagerským tématem. Do první desítky se nevešel Kandidát, ani Dědictví aneb Kurva se neříká, zato dvěma nejúspěšnějším oscarovým snímkům Gravitace a 12 let v řetězech se podařilo znovu se vrátit do TOP 20. Ztrátu více než padesáti procent si připsala Vejška, jíž to ovšem stálo pouhá dvě místa. Bella a Sebastián klesli o tři příčky na šestnáctku a Ledové království ze čtrnáctky na sedmnáctku.

Největším propadákem víkendu byla jednoznačně Angelika, která na tržbách pozbyla přes sedmdesát procent a skončila až na osmnáctce. Devatenácté místo si udrželo drama Blízko od sebe a na dvacítku se probojovala novinka s názvem Philomena.

Fotografie z filmu Fair Play / Fair PlayA aby se nám to příští týden ještě víc zamotalo, přispějí distributoři do programů kin opět hned sedmičkou novinek. Můžeme se těšit na italskou komedii Ať žije svoboda, nebo hvězdně obsazený americký snímek stejného žánru Grandhotel Budapešť. Dočkáme se také britsko-australského dramatu s Colinem Firthem a Nicole Kidman Koleje osudu, akčňáku podle počítačové hry Need for Speed nebo francouzského fantasy snímku Kráska a zvíře. Z domácí scény se nám představí dokumenty Trabantem až na konec světa a Všechny moje děti .

TOP 20: VÍKEND OD 6. 3. 2014

  1. 300: Vzestup říše 6,0 mil. (novinka)
  2. Babovřesky 2 3,0 mil.
  3. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 2,1 mil. (novinka)
  4. Fair Play 1,3 mil. (novinka)
  5. LEGO® příběh 901 tis.
  6. Památkáři 818 mil. 
  7. Velká oříšková loupež 776 tis.
  8. Vlk z Wall Street 573 tis.
  9. NON-STOP 483 tis.
  10. Vampýrská akademie 443 tis. (novinka)

  11. Kandidát 249 tis.
  12. Gravitace 247 tis.
  13. Vejška 236 tis.
  14. Dědictví aneb Kurva se neříká 233 tis.
  15. 12 let v řetězech 212 tis.
  16. Bella a Sebastián 183 tis.
  17. Ledové království 173 tis.
  18. Angelika 143 tis.
  19. Blízko od sebe 129 tis.
  20. Philomena 129 tis. (novinka)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY