Pod kudlou Stevena Soderbergha v promu na Knick

Vydáno: 10.03.2014 17:30 - | foto: facebook tvůrce

Americký nezávislý filmař Steven Soderbergh oznámil, že končí s filmovou režií, protože jsou pro něj podmínky v průmyslu nepřijatelné. Jeho fanoušci ale nemusí smutnit, protože se přesunul do televize a na net.
Fotografie z natáčení filmu  / The KnickSteven Soderbergh (na obrázku vlevo) na sebe naposledy upoutal pozornost mash-upem Psycho. Dohromady spojil původní Hitchcockovo s poněkud doslovným remakem od Guse Van Santa, kterému přidal černobílou patinu. Vedle tohoto experimentálního projektu, který je ke zhlédnutí na filmařových stránkách, režíroval pro stanici Cinemax desetidílnou minisérii The Knick z lékařského prostředí. 

Rozhodně ale nepůjde o další vztahovku po vzoru Chicago Hope, Pohotovosti či Chirurgů, protože je dění zasazeno na počátek 20. století do New Yorku, kde měli lékaři na starost jiné věci, než kdo s kým má jaký románek. Půlminutové promo naznačuje, že se personál nemocnice Knickerbocker pěkně ušpiní. V jejím čele stojí chirurg John W. Thackery, kterého ztvárnil Clive Owen. O hudbu se postaral Cliff Martinez, Soderberghův stálý spolupracovník již od jejich společného kinodebutu Sex, lži a video.

Fotografie z filmu  / The KnickPotěšující je, že na rozdíl od seriálových projektů jako House of CardsLuck či Žralok nebude Soderberghovo jméno figurovat v titulních pilotu jenom pro přitáhnutí pozornosti diváků, kteří jinak televizi příliš nesledují. Soderbergh by totiž měl režírovat všech deset dílů. A jeho psychologické drama/thriller Vedlejší účinky je příslibem, že půjde o netradiční pohled na americké lékařství, a to nejenom zasazením do dob minulých. Na půlminutové promo se můžete podívat níže, do galerie výše na fotografie z natáčení i ze samotné mini-série.

Promo na minisérii The Knick.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY