Program 21. ročníku Febiofestu byl odtajněn

Vydáno: 09.03.2014 08:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

V pořadí již 21. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest se uskuteční ve dnech 20. - 28. března v pražském Cinestar Anděl. Na které z filmů se můžete v bohatém letošním programu těšit?
Plakát febiofestuOsmnáct programových sekcí, sto čtyřicet jedna filmů ze šedesáti zemí a celkem pět set čtyřicet dva projekcí - taková jsou čísla programu letošního Febiofestu, jehož hlavní část se bude odehrávat od 20. do 28. března v pražském Cinestar Anděl. K následným regionálním ozvěnám, které zavítají do měst jako Brno, Karlovy Vary nebo Hradec Králově, se ve 21. ročníku nově přidává také Mikulov.

Program, jenž byl zveřejněný v tomto týdnu, láká na velký výběr titulů z mnoha světových koutů. Právě sekce Panorama světového filmu přináší největší počet projekcí. V české premiéře se zde kupříkladu představí novinka Romana Polanskiho Venuše v kožichu, komediální krimi Dom Hemingway s Judem Lawem jako ústředním zločincem nebo nejúspěšnější polský snímek minulého roku, drama mladé jeptišky Ida. Debut v našich končinách si střihne také Nepřítel Kanaďana Denise Villeneuvea, který se po napínavém thrilleru Zmizení dal opět dohromady s hercem Jakem Gyllenhaalem.

Ve 3D sekci je pro diváky připraveno promítání španělského dokumentu z prostředí zábavy běhů před býky Pamplona - běh s býky či válečný Stalingrad. Kromě Cinestar Anděl se v Praze bude promítat také v MeetFactory. Právě zde se můžou návštěvníci těšit na setkání se Sylvainem Chometem, francouzským animátorem a režisérem. Ten sem přijde uvést svůj na Oscara nominovaný počin Iluzionista.

Letošní novinkou je pozměněná skladba programu, která klade důraz na víkendové projekce. Pořadatelé tak chtějí vyjít vstříc diváckým preferencím, jak se nechal slyšet prezident festivalu Fero Fenič. Programový ředitel přehlídky Štefan Uhrík dále dodává: "Posílili jsme víkendový program, kde promítáme intenzivněji už od dopoledních hodin, a to nejenom dětské filmy Febiofestu Junior. Ve většině sálů o víkendu proběhne pět projekcí za den. Přesunuli jsme do víkendu některé projekce, na které to ve všední den odpoledne diváci nestíhali z práce nebo školy."

Prodej vstupenek bude zahájen ve středu 12. března ve 12:00. Kompletní program a další podrobnosti o celé akci najdete na oficiálních stránkách Febiofestu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY