Nové West Side Story v rukou Spielberga?

Vydáno: 07.03.2014 07:00 - Roman Kotvald | foto: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Pořád aktuální otázkou všech filmových fanoušků zůstává, jakého dalšího filmu se z režisérské pozice ujme Steven Spielberg? Od odložení Robopocalypse uplynula již dlouhá doba a je tedy nejvyšší čas si vybrat.
Steven Spielberg ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava / Indiana Jones and the Last CrusadeSlavný režisér je svou nerozhodností ve výběru témat svým způsobem vyhlášený, soustředěné přemýšlení v tomto ohledu mu sice trvá dlouho, ale když už se konečně rozhodne a dostane ke kormidlu, nasadí velmi rychlé tempo natáčení. Naposledy, tedy předloni, bylo skoro povinností škol zajít na jeho Lincolna a i tentokrát má zájem spíše o dramatický příběh, než akční sci-fi podívanou, a to v podobě remaku West Side Story.

První celovečerní adaptaci broadwayského muzikálu v roce 1961 režíroval Robert Wise a Jerome Robbins, film slavil velký úspěch a získal deset Oscarů, včetně nejlepšího filmu a nejlepší režie. Klasická shakespearovská variace Romea a Julie z newyorské čtvrti West Side vypráví příběh dvou jedinců ze soupeřících gangů.

Zatím bohužel neprobíhá žádné oficiální vyjednávání, ani nejsou žádné nabídky na stole, ale už jen samotného zájmu Spielberga si studia všímají, tak uvidíme jestli 20th Century Fox, které vlastní práva na slavný muzikál, bude otevřené pro tuto spolupráci. Prozatím se můžeme těšit alespoň na jeho producentskou činnost, z které brzy uvidíme třeba Transformers: Zánik nebo Jurassic World.

Originální trailer filmu West Side Story


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY