Natočí David Fincher biografii Stevea Jobse?

Vydáno: 27.02.2014 19:30 - | foto: 2006 Paramount Pictures

David Fincher a Aaron Sorkin naposledy spolupracovali na Zuckerbergově biografii Social Network, za kterou druhý jmenovaný získal Oscara za nejlepší scénář. Variety ohlásilo, že znovu spojí síly.
The Social Network OSTMálokoho nejspíš překvapí, že by se mělo opětovně jednat o biografii, na které se Aaron Sorkin specializuje (např. Soukromá válka pana Wilsona, Moneyball). Ústřední postavou nebude nikdo jiný než Steve Jobs (že bychom se po jOBS dočkali i povedeného životopisu?), což je samo o sobě jméno, které přitáhne diváckou pozornost. Spolu s předchozím úspěchem se Social Network, které bylo hojně navštěvované a kritikou adorované, si může Sorkin dovolit více experimentovat.

Pro The Daily Beast prozradil, v čem bude spočívat originalita jeho přístupu: "Doufám, že mě někdo ze studia nezabije, protože jsem toho prozradil příliš, ale celý film by měl mít tři scény, pouze tři scény, které se všechny odehrají v reálný čas." Reálným časem pak nemyslí nic jiného, než že se čas každého bloku (tři po třiceti minutách) bude krýt s časem jeho projekce (tři po třiceti minutách). Nenechal si pro sebe ani to, čemu by se každá ze tří částí měla věnovat. Všechny by měly nahlížet do zákulisí, než bude produkt spuštěn, přičemž první se zaměří na Mac, druhá na NeXT (poté, co opustil Apple) a třetí na iPod.

Ben Affleck ve filmu  / Gone GirlZatím se pouze spekuluje nad tím, kdo by měl usednout na režisérskou stoličku. Nejčastěji je uváděno právě jméno Davida Finchera - pravděpodobně proto, že Sorkinova spolupráce s ním byla zdaleka nejúspěšnější, co se týče kariéry obou. Pokud by se domněnky potvrdily, znamenalo by to, že natáčení nezačne dřív než koncem tohoto roku, ale mnohem pravděpodobnější je spíše až ten příští, co Fincher dokončí kampaň thrilleru Gone Girl.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY