Kinopremiéry: 51. týden

Vydáno: 23.12.2010 06:00 - Miroslav Böhm | foto: 2010 Bontonfilm

Předposlední premiérový víkend v roce 2010 dorazí do kin pouze dva snímky a jelikož jde o čas předvánoční, sází distributoři na smích. A pokud svérázný humor fotrovsko-kmotrovských příběhů rodiny Jebalů nerozesměje každého, Profesionální manželka Françoise Ozona by mohla.
Nevděčné datum premiéry 23. prosince od distributorů vyfasovaly hned dva filmy - francouzsko-belgická komedie Françoise Ozona Profesionální manželka s Catherine Deneuve a Gérardem Depardieu v hlavních rolích a již třetí útrapy úzké či širší rodiny Jebalů, tentokrát pod názvem Fotři jsou lotři. Rozhodování, který ze snímků označíme za premiéru týdne, tak nebylo příliš nervy drásající - blahopřání letí Profesionální manželce.
Profesionální manželka Profesionální manželka (Potiche) (HCE)
komedie
Francie, 2010, 103 minut
Režie: François Ozon
Scénář: François Ozon
Hrají: Catherine Deneuve, Fabrice Luchini, Gérard Depardieu, Jérémie Renier, Judith Godrèche, Karin Viard, Elodie Frégé, Gautier About, Jean-Baptiste Shelmerdine a další
Info o filmu: Nový snímek Françoise Ozona Profesionální manželka vypráví příběh o tom, jak úspěšného a bohatého muže Roberta Pujola (Fabrice Luchini) vystřídá ze zdravotních důvodů ve vedení továrny na deštníky přímo uprostřed stávky jeho ještě úspěšnější manželka (Catherine Deneuve). A jelikož je paní továrníková ženou nadmíru cílevědomou, rozhodne se, že když zvládla řídit továrnu, zvládne také řídit stát a vydá se do politiky. Ve filmu se objeví i Gérard Depardieu, který ztvární vedoucího odborů a jejího bývalého milence. Film se odehrává v roce 1977 na severu Francie a byl natočen podle eponymní divadelní komedie Pierra Barilleta a Jeana-Pierra Grédyho.
Hodnocení: 7/10 (recenze, psali jsme)

Fotři jsou lotři Fotři jsou lotři (Little Fockers) (Bontonfilm)
komedie
USA, 2010, 98 minut
Režie: Paul Weitz
Scénář: John Hamburg, Larry Stuckey
Hrají: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, Blythe Danner, Teri Polo, Jessica Alba, Laura Dern, Kevin Hart, Daisy Tahan, Colin Baiocchi a další
Info o filmu: Ve třetím filmu o Gregoru Jebalovi (Ben Stiller) a jeho potrhlé rodince dojde k zatím největší srážce mezi ním a jeho (ne)mafiánským tchánem Jackem Byrnesem (Robert De Niro). Greg se totiž v rámci bilancování svého života uprostřed krize středního věku rozhodne, že útlaku ze strany Jacka již bylo dost a že hlavou rodiny se definitivně stane on sám. A do této třaskavé hry nově vstupují také dvě pětiletá dvojčata a Jessica Alba jako Gregova nová šéfová a potenciální svůdnice. Chybět ale samozřejmě nebudou ani již sérií provaření Dustin Hoffman, Barbra Streissand či Owen Wilson.
Hodnocení: ?/10 (recenze, psali jsme)

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 51. týdnu?






Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY