Top 20 ČR: Jak Babovřesky na buben přišly

Vydáno: 25.02.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Tak tohle asi nikdo nečekal. Pro grandiózní premiéře jedničky Babovřesek byl předpovídán návrat ve velkém stylu. Nakonec jsou nejúspěšnější sice novinkou, ale stačilo málo a byl by Vlk z Wall Street zůstal neporažen.
Fotografie z filmu Babovřesky 2 / Babovřesky 2Tři týdny v předstihu se Babovřesky 2 umisťovaly v TOP 20, což vyvolalo falešný dojem, že monstrózní úspěch je zaručen. Ačkoliv si urvaly jak aktuální prvenství v českých kinech, tak titul nejvýdělečnější premiéry, na lámání rekordů v celkovém žebříčku nedošlo. S tržbami deset milionů jen o fous předstihly letošního dosavadního favorita, kterým je aspirant na Oscara Vlk z Wall Street, jenž při své premiéře koncem ledna vydělal pouze o dvě stě tisíc méně. Jednička zvládla přesně před rokem více než dvojnásobek.

Vzájemné postavení medailové trojky z minula se nezměnilo. Na dvojku klesl s necelými třemi miliony LEGO® příběh, a ačkoliv se DiCaprio hodně snažil a náskok Dědictví aneb Kurva se neříká zase o pár set tisíc stáhl, na bronz to nestačilo. Na páté příčce a tudíž nejvýše ze zbývajících novinek se umístilo francouzské drama Bella a Sebastián režiséra Nicolase Vaniera. Snímek si nenechalo ujít skoro sedm tisíc diváků, což mu zaručilo bezpečný náskok před Vejškou, která se stejně jako RoboCop na sedmičce propadla o pětačtyřicet procent. Ještě o třetinu víc ztratila novinka z minulého týdne Zimní příběh a poslední dvě místa první desítky zbyla na Ledové království a drama Blízko od sebe.

Fotografie z filmu LEGO® příběh / The Lego MovieZ osmičky na jedenáctku klesly Něžné vlny a dvanáctka patří předpremiéře animáku Velká oříšková loupež, který do kin oficiálně vtrhne ve čtvrtek. S dvěma sty tisíc odstartoval o víkendu melancholický snímek bratří Coenů V nitru Llewyna Davise, který se může pochlubit velmi zdařilou hudební linkou, a poslední aktuální novinka s Tomem Hanksem a Emmou Thompson Zachraňte pana Bankse získala čtrnáctou příčku.

Snímek Životní šance klesl na patnáctku a šestnáctou příčku si od minule pohlídal Hobit: Šmakova dračí poušť, který brzy oslaví šest set tisíc prodaných lístků. Na sedmnáctku se poprvé od premiéry probojoval španělský dokumentární film Poslední vrchol, který vypráví příběh kněze, jenž zasvětil život Bohu a horolezectví. Zbývající tři příčky připadly posledním propadlíkům, jimiž jsou Krásno, 12 let v řetězech a s dvacítkou uzavírá celý výběr animák Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců.

Fotografie z filmu Bella a Sebastián / Belle et SébastienVe čtvrtek se můžeme krom zmiňovaného animáku Velká oříšková loupež těšit třeba na Angeliku, jejíž propagační plakáty v poslední době doslova zaplavily všechna veřejná prostranství, nebo třeba další režijní počin George Clooneyho s názvem Památkáři. Příznivci akčnějších snímků dají určitě přednost thrilleru s Liamem Neesonem Non-Stop a ze zástupců komediálního žánru se pokusí o průlom francouzský snímek Attila Marcel. A na závěr ještě zbývá zmínit česko-slovenský nadějný film Kandidát, který si vzal na paškál prezidentskou volbu.

TOP 20: VÍKEND OD 20. 2. 2014

  1. Babovřesky 2 10,1 mil. (novinka)
  2. LEGO® příběh 3,0 mil.
  3. Dědictví aneb Kurva se neříká 1,7 mil.
  4. Vlk z Wall Street 1,5 mil.
  5. Bella a Sebastián 834 tis. (novinka)
  6. Vejška 735 tis.
  7. RoboCop 717 tis.
  8. Zimní příběh 650 tis.
  9. Ledové království 591 tis.
  10. Blízko od sebe 394 tis.

  11. Něžné vlny 370 tis.
  12. Velká oříšková loupež 308 tis. (předpremiéra)
  13. V nitru Llewyna Davise 201 tis. (novinka)
  14. Zachraňte pana Bankse 183 tis. (novinka)
  15. Životní šance 162 tis.
  16. Hobit: Šmakova dračí poušť 143 tis.
  17. Poslední vrchol 140 tis.
  18. Krásno 132 tis.
  19. 12 let v řetězech 116 tis.
  20. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 115 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY