Strážci Galaxie: první trailer na marvelovské Star Wars

Vydáno: 19.02.2014 06:06 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po Iron Manovi, Hulkovi, Thorovi a Captainu Americovi přichází na řadu i méně známí komiksoví hrdinové studia Marvel. Seznamte se s atypickými Strážci Galaxie, kteří září v dobrodružství ve stylu Hvězdných válek.
Natočit něco jako Strážce Galaxie chce v dnešní době trochu odvahu. Studio Marvel, aktuálně slavící úspěchy se vším okolo Avengers, to ale neřeší, protože si díky monumentálním tržbám svých filmů může dovolit přijít s něčím tak brakovým a oldschoolovým jako vesmírnou soap operou, kde se v hlavní roli představuje mýval s kulometem a mluvící strom s hlasem Vina Diesela.
Dave Bautista ve filmu Strážci galaxie / Guardians of the GalaxyAno, už při pohledu na první trailer a synopsi je jasné, že režisér James Gunn otevřeně čerpá z pulpové poetiky a brakových sci-fi filmů osmdesátých a devadesátých let (kdo si vzpomněl na Flashe Gordona?). Jinak by to vlastně ani nešlo - zvrhnout se Strážci Galaxie v temnou a vážnou podívanou, skončili by divákům tak akorát pro smích, proto se daná nadsázka a sebeironie jeví jako nejlepší možný způsob, jak divákům představit něco, na co ještě nejsou připraveni. Což je patrné hlavně ve scéně, kdy se píseň Davida Hasselhoffa "Hooked on a Feeling" změní v údernou trailerovou hudbu.

Sympatické také je, že upoutávka nijak nemaskuje, že jde o pouhou ochutnávku a představovačku charakterů. Epický začátek, který vypadá jako "něco ve stylu Star Wars", Gunn však následně shodí ironickými vtípky a pošklebky na obeznámeného diváka, který ví, že zde žádnou "temnou stranu Síly" hledat nemá. Spíše uvolněnou blockbusterovou podívanou, která se nebude brát vážně, a kromě dalšího prohlubování marvelovského univerza (určitě se tam mihne Thanos, arcizáporák s titulkové scény Avengers), nabídne také zručné a rozmáchlé blockbusterové řemeslo.

Chris Pratt ve filmu Strážci galaxie / Guardians of the GalaxyJak totiž režisér v rozhovorech popisuje, Strážci Galaxie mají být dosud nejvelkolepější a zároveň nejnetypičtější marvelovkou - což je například po recyklovaném druhém Thorovi vítané osvěžení. Počkejme si však na další upoutávky, protože mám takový dojem, že tohle je zatím jen docela přízemní ochutnávka oproti tomu, co přijde příště (až začnou zvířata a stromy mluvit).

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete dvanáct nových fotek, kde si můžete jednotlivé Strážce pořádně prohlédnout.

Originální trailer filmu Strážci Galaxie


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY