Noe zaplaví kina v konvertovaném 3D

Vydáno: 07.02.2014 17:30 - | foto: facebook tvůrce

Studio Paramount se obává, že Noe si nepovede v kinech dobře, a tak se rozhodlo film konvertovat do 3D a obrazově a zvukově remasterovat pro kina IMAX. K této příležitosti vyšel nový trailer a plakát.
Fotografie z filmu Noe / NoahKatastrofické filmy si na nezájem diváků nemůžou příliš stěžovat, jak dokazují tržby blockbusterů Rolanda Emmericha. Kombinace osvědčených žánrových vzorců s biblickou předlohou může ale představovat ztrátu diváků na mimoanglických trzích, zvlášť když se snímek nedá propagovat prostřednictvím jména režiséra jakožto zavedené značky. Darren Aronofsky má za sebou artové počiny (Requiem za sen, Fontána, Wrestler, Černá labuť), a tak studiu zbývá marketingová strategie postavená na "známé, ale v této podobě neviděné látce" a - z velkorozpočtových trháků známých, nejlépe cenami ověnčených - hercích.

Pro jistotu ale Paramount zainvestoval další peníze, aby byl obraz a zvuk remasterován pro promítání v kinech IMAX a pro konverzi do 3D, která se bude týkat celkem 65 zemí, kde bude Noe uveden. Výjimku budou tvořit pouze Spojené státy, Velká Británie, Austrálie a Francie, kde bude k vidění i 2D verze.

Fotografie z filmu Noe / NoahInspirací byl Pí a jeho život, u kterého taktéž fungovala kombinace auteurského tvůrce, jehož jméno nezajistí davy diváků, a známá předloha s přesahem, který lidé mohou odvisle od svého vyznání shledat problematickým. Na několik Oscarů nominovaný počin Anga Lee byl taktéž dodatečně předělán a obohacen o třetí rozměr, přičemž se má za to, že právě díky němu měl snímek tržby ze zahraničí ve výši téměř pěti set milionů dolarů. Ovšem Lee - na rozdíl od Aronofského - s konverzí do 3D počítal již během samotné produkce, a tak kvalita nejspíš nebude srovnatelná (zvlášť když je premiéra stanovena na březen a investovaných deset milionů pro předělání je běžně účtovanou částkou).

Snad i u nás bude k vidění vedle 3D varianty i původní 2D podoba. Nový trailer, jenž propaguje uvedení v IMAXech, je dole, plakát určený pro mezinárodní trh pak nahoře v galerii.

IMAX upoutávka k filmu Noe.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY