Hannibal si vychutnává své oběti v traileru

Vydáno: 07.02.2014 09:00 - | foto: NBC

Filmové adaptace předloh spisovatele Thomase Harrise měly sestupnou tendenci. Seriál se zprvu jevil jako těžení ze značky, dokud o ni diváci mají ještě zájem. První sezóna se ale zařadila k tomu nejlepšímu z TV produkce.
Fotografie z filmu  / HannibalVelmi pozitivní přijetí připomíná i upoutávka na druhou sezónu, která má premiéru na NBC 28. února. Kdo viděl první sezónu, ví, že vyšetřování toho, kdo stojí za rituálními sériovými vraždami, skončilo zavřením podezřelého, jímž nebyl nikdo jiný než pomocník FBI Will Graham, na kterého Hannibal vše hodil. V druhé nepůjde o nic jiného, než o to, jak dlouho budou ostatní postavy intrikám doktora Lectera věřit.

Z traileru se zdá, že bude kladen důraz na vztahy mezi postavami a na napětí vycházející z jejich nevyhnutelné konfrontace. Byla by ale škoda, kdyby pořad přišel o to, co ho dělalo mezi všemi ostatními výlučným a posouvala ho k umělecké kinematografii, tj. o postupnou subjektivizací vyprávění, až bylo nerozlišitelné, na kolik je prezentované spolehlivé - a kdy se jedná o "skutečnost" a kdy naopak o přelud psychotika.

Fotografie z filmu  / HannibalJedno je jisté: nebude chybět černý humor, který jinak velmi depresivní podívanou zlehčuje - a který zároveň vtipně pointuje ukázku. Škoda, že oproti předchozím zveřejněným videomateriálům dvouminutovka mnoho nových záběrů neobsahuje a dobrá čtvrtina se sestává z toho, co bylo k vidění v minulé sezóně. Na "víc" si budeme muset ještě počkat dvacet jedna dní. Do té doby si trailer dopřávejte do sytosti:

Upoutávka na druhou sezónu seriálu Hannibal.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY