ExpendaBelles: ženská verze Postradatelných opravdu vznikne

Vydáno: 07.02.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Poprvé to vypadalo jako internetový žert, ale nyní to nabírá reálnějších obrysů. Ženská obdoba Expendables odhaluje potenciálního režiséra a také zápletku zahrnující akční hrdinky.
Melissa McCarthy, Sandra Bullock ve filmu Drsňačky / The HeatPo uvedení prvních Expendables se začalo fantazírovat o tom, co by se stalo, kdyby se v jednom filmu sešly největší akční hrdinky. A to se teď skutečně stane - ženská verze Postradatelných totiž opravdu vznikne. Scénář, který poslední rok vznikal pod hlavičkou společnosti Millenium Films a tvůrčího dua Kirsten Smith a Karen McCulah Lutz (ty mají na svědomí například romantickou komedii Pravá blondýnka nebo Chceš mě, chci tě), byl již dokončen, a studio se ohlíží po režisérovi.

A tím by mohl Robert Luketic, tvůrce stojící právě za výše zmíněnými snímky a také loňským kasovním propadákem Paranoia. Pokud vše dopadne podle plánu, ujme se The ExpendaBelles, akčňáku původně zamýšleného jako ženská odpověď na chlapácký sraz v Expendables. Právě zveřejněná synopse však odhaluje něco trochu jiného.

"Když je tým amerických Navy SEALs vyhlazen na ostrově nebezpečného diktátora, který drží v zajetí jednoho z nejlepších světových jaderných vědců, je jasné, že tohle není práce pro žádného muže, ale mise tak nemožná, že ji mohou zvládnout jedině ženy. Je ale jen jediná cesta dovnitř: jedny z nejsmrtelnějších světových agentek musí v utajení proniknout na palubu soukromého letadla jako "high class call-girls" za účelem uspokojit diktátora - ale místo toho zachránit vědce a celý svět."

Těžko říci, co si pod takovým popisem děje představit, ale je jasné, že využití ženských agentek prostřednictvím sexuality moc feministek asi nepotěší. Navíc je vzhledem ke jménu režiséra dost možné, že výsledek dopadne jako výše zmíněné komedie, pouze s akčními hrdinkami střílejícími z obřích kulometů. Do doby než se objeví první trailer, můžeme jen hádat.

Koho byste rádi viděli v hlavních rolích (můžete se inspirovat obrázkem na titulce)?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY