Druhý LEGO příběh už se staví

Vydáno: 04.02.2014 13:31 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Film založený na oblíbené dánské stavebnici dorazí do kin už tento čtvrtek, ale tak za dva roky bychom si mohli zajít už na druhý díl. Potvrdilo to studio Warner Bros., které se pouští do prací na sequelu.
Fotografie z filmu LEGO® příběh / The Lego MovieNení vděčnější film než LEGO® příběh. Film podle světoznámé dánské stavebnice je jednak zdařilou propagací daného zboží, po níž poletí tržby v hračkářstvích nahoru, zároveň jde o animák lákající na něco, co zná naprosto každý. Není tedy divu, že po nadšených ohlasech z prvních projekcí na film, jenž vstupuje do kin už tento čtvrtek, a předpokladu masivního úspěchu v kinech, se studio Warner Bros. urychleně pustilo do příprav dvojky.

Vzhledem k tomu, že realizace prvního dílu trvala díky složité animaci, která imituje postupy stop-motion, skoro tři roky, mohli bychom se pokračování dočkat někdy v roce 2016 nebo 2017. Dává to smysl - do týmu už byl dokonce najat i scenárista Jared Stern (Stážisti, Pan Popper a jeho tučňáci), aby začal připravovat nové originální způsoby, jak využít populární lego postavičky. Na snímek bude i nadále dohlížet warnerovské animační studio Brain Trust, v němž se kromě režisérů prvního dílu nachází také scenáristé John Requa a Glenn Ficarra (Bláznivá, zatracená láska) nebo režisér Mupetů Nicholas Stoller.

Samozřejmě ještě nepadlo slovo o tom, jestli se vrátí Phil Lord a Chris Miller, tvůrci, kteří kromě prvního dílu natočili také povedený animák Zataženo, občas trakaře nebo středoškolskou komedii 21 Jump Street, jejíž druhý díl vstupuje do kin už letos.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY