Zemřel Philip Seymour Hoffman, jeden z největších herců své generace

Vydáno: 02.02.2014 20:32 - Roman Kotvald | foto: collider.com

Ve věku 46 let zemřel americký herec Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli dramatu Capote.
Philip Seymour Hoffman ve filmu Mistr / The Master

Charismatický herec byl nalezen dnes dopoledne ve svém bytě na Manhattanu, celá událost se zatím prošetřuje, ale podle newyorského listu New York Post s odvoláním na policii se považuje za pravděpodobnou příčinu smrti předávkování drogami.

Hoffmanova partnerka Mimi O'Donnell, kterou zanechal se třemi dětmi, vzkázala fanouškům a novinářům: „Ztráta našeho Phila je pro nás všechny zničující a hroznou tragédií, ale děkujeme za veškerou podporu, které se nám od všech dostává. Děkujeme za respektování soukromí během našeho smutku, doufáme, že budete na Phila myslet ve svých modlitbách“.

Filmografie Philipa Seymoura Hoffmana zahrnuje neuvěřitelně rozmanitý výběr filmů, dokázal ztvárnit jakoukoliv postavu, od komediálních až po záporné role. Má na svém kontě filmy jako kultovní Big Lebowski, drama Návrat do Cold Mountain, komedii Piráti na vlnáchMagnoliaVelké trable malého města nebo Mission: Impossible III. I přesto nikdy nebyl velkou filmovou hvězdou, ale spíše zárukou herecké kvality. Naposledy jsme ho mohli vidět ve snímku Hunger Games: Vražedná pomsta.

Během své dlouhé herecké kariéry získal Oscara a trojnásobnou nominaci na něj, kromě hraní si vyzkoušel i režii, a to snímku Jack se chystá vyplout, kde se ujal i hlavní role. Mimo filmovou branži se často věnoval i divadlu, kde sklízel také úspěch, svědčí o tom tři nominace na divadelní cenu Tony. 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Bude mi chybět :-(... (Janča, 02.02.2014 20:41) Reagovat

    Bude mi chybět :-(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY