Morpheus je zpět. Zvolíte modrou, nebo červenou pilulku?

Vydáno: 30.01.2014 15:00 - | foto: Warner Bros.

Ne, netěšte/neobávejte se, neplánuje se spin-off Matrixu. Sourozenci Wachowští mají dost práce se sci-fi Jupiter Ascending a seriálem Sense8, a tak svět a postavy, které stvořili, jsou použity k propagaci výrobků.
Laurence Fishburne ve filmu Matrix Reloaded / The Matrix ReloadedFranšíza Matrix dospěla do svého konce, který je pro každého jiný, protože záleží na obeznámenosti s rozšířeními jednoho příběhu v dalších médiích. Kdo zhlédnul filmovou trilogii, ví, jak souboj strojů s lidmi dopadl. (Spoiler: lidem byla dána svobodná vůle, a tak si mohou vybrat, jestli se přidají k Morpheovi v Zionu, nebo budou součástí Matrixu.). Kdo se zapojil do multiplayerové hry Matrix Online, ví, že se celá věc má jinak. (Spoiler: Morpheus zahynul, když se snažil o úspěšné vzkříšení Nea, který celý Matrix ukončil a lidé se probudili do skutečného světa.)

Tvůrci reklamy na automobil Kia ovšem postavu Morphea probudili z mrtvých, aby nápaditým a vtipným způsobem propagovala novou sérii K900. Do ikonické role se vrátil Laurence Fishburne, kterého trilogie sourozenců Wachowských proslavila. Je ale poněkud ironické, že postava, jejíž funkcí bylo odkrytí klamné iluze, se stala součástí této iluze v dlouhém spotu.

Pokud nesledujete Superbowl, kde by mělo být promo o tomto víkendu ve zkrácené verzi k vidění, můžete se podívat na nezkrácenou reklamu níže. A pokud by vás zajímal spot s filmem související víc, než že se v něm objevuje postava propagující výrobek, dnes Paramount na síť v předpremiéře uvolnil spot na biblickou epiku Noe.

"Pravda." Superbowl 2014 spot na Kia K900 - verze s Morpheem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY