Avengers 2: Joss Whedon se inspiroval u Kmotra II

Vydáno: 25.01.2014 17:15 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Avengers: Age of Ultron dorazí příští rok v květnu a doprovází ho obrovská fanouškovská očekávávání. O připravovaném snímku se nedávno rozpovídal i režisére Joss Whedon, který rozhodně nešetří ambicemi.
Joss Whedon při natáčení filmu Avengers / The AvengersPoté, co Batman a Superman vyklidili pole, je The Avengers: Age of Ultron jediným opravdu masivním blockbusterem roku 2015. Žádné konkrétní info o ději jsme sice zatím ještě nedostali, ale několik herců (například Scarlett Johansson, Mark Ruffalo) zmínilo v rozhovorech, že scénář je mnohem sevřenějším, komplexnějším a obecně temnějším pokračováním, které se naprosto vymyká fanouškovsky nadsazenému prvnímu dílu. Ambicióznost titulu stvrzuje i samotný režisér Joss Whedon, který si ve víru preprodukčních příprav zajel do Francie uvést svou nezávislou černobílou komedii Much Ado About Nothing a mimo jiné se rozpovídal o hlavním inspiračním zdroji druhých Avengers, kterým je snímek Francise Forda Coppolly Kmotr II, a také o návaznosti na předchozí marvelovské filmy.

Režisér tvrdí, že události snímku Captain America: Návrat prvního Avengera určitě ovlivní svět Avengers 2, ale jeho znalost (stejně jako znalost předchozích marvelovek) nebude pro pochopení děje filmu zásadní. Whedon prý totiž počítá i s lidmi, kteří neviděli druhého Thora, třetího Iron Mana nebo dokonce první Avengers - drobné náznaky se sice ve filmu budou objevovat, ale nebude to pro něj příliš důležité. Právě zde si chce co nejvíce vzít z Kmotra II, který taktéž odkazoval k událostem předchozího dílu (a toho, co se stalo mezi nimi), ale divák nepotřeboval žádné informace k plnému docenění díla. 

Jeremy Renner, Chris Evans, Scarlett Johansson ve filmu Avengers / The Avengers"Vše je obsažené ve filmu, co se doposud stalo, co je jinak, a proč to je odlišný film; proč má jinou dějovou strukturu a proč je temnější. Vše je tam, jste vlastně v dobře známém prvním filmu, ale chystáte se prozkoumat nové prostředí, doufám, že tohle se stane také s mým filmem. Samozřejmě zde mluvím o jednom z nejlepších filmů všech dob (Kmotr II)... Doufám, že můj bude také dobrý, ale tohle je můj vzor."

Zda nás čeká opravdu zdařilé pokračování se dozvíme až 30. dubna 2015. V Avengers: Age of Ultron se kromě stávajícího obsazení objeví i nováčci jako Aaron Johnson, Elizabeth Olsen nebo James Spader.

Zdroj: MovieWeb, AlloCine


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY