Spielberg si dělá zálusk na padesát let starý scénář

Vydáno: 07.01.2014 16:16 - Simona Knotková | foto: Dreamworks LLC

Po odložené Robopocalypse je další působiště režiséra Stevena Spielberga stále nejisté. Stane se jím historický velkofilm z období kolonizace Jižní Ameriky, který na zfilmování čeká už skoro půl století?
Jeremy Irvine, Steven Spielberg ve filmu Válečný kůň / War HorsePo Lincolnovi z předminulého roku Steven Spielberg režisérsky zatím mlčí a pouze se ohlíží po vhodných příležitostech. K realizaci mělo ještě loni nejblíže sci-fi Robopocalypse. Jeho natáčení se ale odsunulo na neurčito. Další v řadě American Sniper, drama podle skutečných událostí v hlavní roli s Bradleym Cooperem, nakonec také skončilo bez šestasedmdesátiletého filmaře a megafon převzal Clint Eastwood. Místo je tedy na další připravovaný film, v jehož titulkách můžeme uvidět Spielbergovo jméno. Tentokrát to ale vypadá na pořádnou výzvu pro legendárního tvůrce.

V souvislosti s jeho osobou se totiž aktuálně mluví o zfilmování Montezuma, historického snímku, který měl i s Kirkem Douglasem před kameru poprvé vstoupit už v roce 1965. Za jeho původním scénářem stojí oscarový Dalton Trumbo (Prázdniny v Římě). Ten se mimo svých pisatelských kvalit proslavil i zařazením do takzvané "Hollywoodské desítky", seznamu nepohodlných umělců nařčených z neamerické činnosti a komunistického smýšlení. Film, jež se měl na plátno dostat patnáct let po jeho zatčení, však nakonec nevznikl.

V příběhu se Trumbo zaměřil na události kolem španělského dobývání Aztécké říše a jeho dvě vůdčí postavy - kolonizátora Hernána Cortése a především jméno z titulu, aztéckého panovníka Montezuma. Přepis, do kterého by se měl pustit Spielbergův bývalý spolupracovník Steven Zaillian (Schindlerův seznam), ale přesune svou pozornost  právě na Cortése. K jeho ztvárnění má nejblíže herec Javier Bardem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY