Kinopremiéry: Stárnoucí boxeři a samurajský průšvih

Vydáno: 02.01.2014 12:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Rok 2014 startuje v kinech pozvolna a jeho první týden přináší pouhé tři premiéry. Tou nejlákavější je určitě boxerský souboj Stallona s De Nirem. Dále očekávejte třeba zámořský propadák se samurajskou tématikou.
Zpátky do ringu (Grudge Match) (Warner Bros.)

Český plakát filmu Zpátky do ringu / Grudge MatchBoxerské komediální drama láká hlavně na přítomnost dvou hvězd, které už si boxery ve své kariéře zahrály. Jednak uvidíte Sylvestera Stallona a taktéž Roberta De Nira. Hlavně oni by měli diváky natáhnout do kin, neboť synopse vypadá hodně tuctově a šablonovitě. Na druhou stranu nutno říci, že jméno režírujícho Petera Segala také nezní úplně nejhůř, takže alespoň po řemeslné stránce by mohlo jít o slušný kousek. V zámoří sice legendární jména nezafungovala a lidé se do kina příliš nehrnuli, to ale v tomto případě nic moc neznamená. Věřme, že dva hlavní představitelé ještě nemají to nejlepší za sebou.

Synopse: Henry "Razor" Sharp (Sylvester Stallone) a Billy "The Kid" McDonnen (Robert De Niro) jsou dvě boxerské legendy, jejichž řevnivost na sebe upoutala pozornost všech fanoušků. Ve vzájemných utkáních jeden druhého porazili, ale v předvečer rozhodujícího zápasu v roce 1983 Razor oznámil odchod do penze a zničil tím kariéru sobě i svému rivalovi. O třicet let později jim promotér Dante Slate (Kevin Hart) učiní nabídku, která nelze odmítnout - vrátit se do ringu a konečně určit vzájemné skóre. Jenže už při prvním jejich setkání se otevřou staré rány a je jasné, že nadcházející zápas nebude žádná legrace.

Český trailer filmu Zpátky do ringu / Grudge Match

47 Róninů (47 Ronin) (CinemArt)

Český plakát filmu 47 Róninů / 47 RoninAkční dobrodružné fantasy, které toho příliš neslibuje, do kin vstupuje jako potenciální průšvih. Nesmyslně přemrštěný rozpočet se vyšplhal až na nějakých dvě stě milionů dolarů a výsledku nepomohlo zřejmě ani několikeré přepisování scénáře a přetáčení. Kvalitativně značně nejistá záležitost "spoléhá" jen na jakousi uvadající slávu hlavního představitele Keanu Reevese, protože nikdo hvězdnější se tu neobjeví. Celovečerně debutující Carl Rinsch tak měl před sebou hodně náročný úkol, který se mu nejspíše vymkl z rukou. Recenze (včetně té naší) moc spokojené nejsou a zámořská kina zela prázdnotou. Takže asi tak.

Synopse: Ronin je samuraj, který ztratil svého pána a tím pádem i svou čest a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě níž však stojí lidé smíšené rasy, ke kterým patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves) - napůl Brit a napůl Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je ale vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které zosnovali zákeřný Lord Kira (Tadanobu Asano) a čarodějka Mizuki (Rinko Kikuchi). Roninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, k tomu ale nutně potřebují Kaie. Povede se jim ho zlákat na svou stranu?

Zajímavost: Konečný sestřih snímku, který byl natáčen od 14. března 2011, byl vytvořen bez dohledu režiséra.

Oficiální trailer filmu 47 Róninů / 47 Ronin

17 dívek (17 filles) (Film Europe) 

Plakát filmu 17 dívek  / 17 fillesDva roky staré francouzské drama vypadá podle synopse hodně zajímavě a svým způsobem originálně. Jde jen o to, jak ho debutující dvojka Delphine Coulin a Muriel Coulin zrealizovala. V ústředních rolích neočekávejte žádná známá jména, ale neokoukané tváře, což by mohlo zvýšit pocit autenticity. Těžko říci, co od snímku očekávat, neboť příliš ohlasů zatím není a ty, co se objevují, jsou spíše vlažné. Milovníci evropské kinematografie, potažmo festivalových záležitostí ale filmem určitě nepohrdnou. 

Synopse: Camille (Louise Grinberg) je v pubertě a má šestnáct rozverných kamarádek, které nemají příliš starostí. Když však dívka náhodně otěhotní, podnítí své přítelkyně k tomu, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, kdy šestnáct děvčat najde vhodné "otce" svých dětí a tím způsobí velký poprask v životě jinak poklidného přímořského městečka.

Originální trailer filmu 17 dívek / 17 filles


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY