Grandhotel Budapešť se v novém traileru prezentuje herci

Vydáno: 20.12.2013 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Filmy Wese Andersona, které indie auteur natočil ve 21. století, se vyznačují velkým množstvím protagonistů, mezi nimiž je divák nucen se zorientovat. Reklamní kampaň jeho posledních děl se to divákovi snaží usnadnit.
Darjeeling s ručením omezeným vedlejší postavu jednoho z bratrů představil v krátkometrážním snímku Hotel Chevalier, ve kterém se vedle stálého andersonovského herce Jasona Schwartzmana objevila Natalie Portman. Stejný postup Wes Anderson se Schwartzmanem zopakovali u Grandhotelu Budapešť, když jednomu z protagonistů, automobilovému závodníkovi Castellu Cavalcantim, věnovali krátkometrážní film.

Před premiérou na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně je ale nutné o sobě dát ještě vědět, a tak vedle plakátu, který si můžete prohlédnout v galerii, vyšla i druhá upoutávka. Na rozdíl od první není výrazná tím, že by měnila formáty, ale počtem hereckých jmen, které ztvárňují velkou spoustu postav, jejichž vztahy jsou různě propletené. Za minutu a půl, co trailer trvá, si nejspíš nezapamatujete, kdo je Gustav H., kdo Zero Moustafa, kdo Serge, kdo Agatha ad. Budete ale vědět, že byli obsazeni Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Edward Norton, Mathieu Amalric, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Harvey Keitel, Tilda Swinton, Bill Murray, Owen Wilson... a to by po třech řádcích jednoho odstavce pro výčet těch nejdůležitějších stačilo.

Přitom nástin zápletky zní tak nekomplikovaně: concierge Gustave H. a kluk pro všechno Zero Moustafa, dva zaměstnanici grandhotelu Budapešť, se zapletou do loupeže slavné renesanční malby a boje o rodinné jmění v období mezi dvěma světovými válkami. Plakát najdete v galerii a nový trailer níže:

Originální trailer č. 2 k filmu Grandhotel Budapešť.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY