Dawn of the Planet of The Apes: první trailer je tady!

Vydáno: 18.12.2013 15:03 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Pokračování úspěšného restartu "opičí" série Dawn of the Planet of the Apes má první oficiální trailer a láká na film diametrálně odlišný od prvního dílu. Připravte se na pořádnou postapokalyptickou podívanou!
Fotografie z filmu  / Dawn of the Planet of the ApesVýrazný posun od prvního dílu. Zatímco Zrození Planety opic bylo takový malý velký blockbuster o jednom vědci a jeho inteligentním opičákovi, který se rozhodl vymanit z područí lidí, Úsvit už hraje na notu apokalyptického thrilleru. Aby také ne, když se děj snímku odehrává o patnáct let v budoucnosti, kdy si lidoopi už téměř podmanili Zemi a je jen na hrstce přeživších, aby si jí vzali zpátky.

Foxové tahají trumfy z rukávu a připravují se na mohutné prohloubení série, která započala před dvěma lety nenápadným restartem. Najednou je tady nekonečné pole možností, jenž muže z aktuálního postapokalyptického ladění klidně v dalších dílech překlenout v plnokrevné sci-fi...ale nepředbíhejme. Aktuální trailer (i navzdory označení spíše teaser) vlastně jen načrtává pomocí úderného voiceoveru Garyho Oldmana a několika působivých obrazů neznadějnou atmosféru budoucnosti, kdy lidstvo čelí jedinému nepříteli - ten se na konci odmaskuje v ikonickém dlouhém záběru, který předznamenává, že tentokrát se půjde do války.

Dawn of the Planet of the Apes má premiéru až v červenci příštího roku, tak je jasné, že na nějaké trikové exhibice je zatím ještě brzo. Místo toho tady máme údernou jednohubku, které stačí několik záběrů na zapršené lesy, bezejmenného "eastwoodovského" hrdinu (Jason Clarke si zahraje i Johna Connora v nadcházejícím rebootu) a jeden pohled do naštvané tváře Caesara, za níž se skrývá Andy Serkis, a víte, že tohle musíte vidět.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Dawn of the Planet of the Apes


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY