Kinopremiéry: Dinosauři herečtí i ti skuteční

Vydáno: 19.12.2013 07:00 - Vratislav Šálek | foto: CBS Films

V předsvátečním týdnu najdete v programech kin pouhopouhé dvě novinky, z nichž ani jedna není bůhvíjakým komerčním lákadlem. Vedle "důchodcovské" komedie se čtyřmi držiteli Oscara v hlavních rolích přijdou i dinosauři ve 3D.
Frajeři ve Vegas (Last Vegas) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Frajeři ve Vegas / Last Vegas"Důchodcovská" komedie o loučení se svobodou láká hlavně na obsazení hlavních rolí, v nichž se objeví Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman a Kevin Kline. Horší je to s pozicí režiséra, kterou zajišťuje rutinér Jon Turteltaub, jehož jméno nezní příliš slibně. Ani synopse nevypadá bůhvíjak originálně, takže nezbývá než doufat, že čtveřice držitelů Oscara prokáže své kvality a zajistí alespoň průměrnou oddechovou podívanou.

Synopse: Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) a Sam (Kevin Kline) jsou od dětství nejlepšími přáteli. Život je ale nakonec každého zavál do jiného města, tudíž se pánové moc nevidí. Z každodenní rutiny je vytrhne telefonát Billyho, který jim oznámí, že se žení a chtěl by s nimi uspořádat rozlučku se svobodou. Dohodnou se na setkání v Las Vegas a nesmírně se na sebe těší. Jenže po příletu do slavného města zjistí, že Vegas už není, co bývalo a podniky, které znali, jsou zavřené a vystupují tu kapely a projekty, o kterých v životě neslyšeli. Přesto se rozhodnou město hříchu znovu dobýt.

Zajímavost: Původně byl film ohodnocen ratingem R, nakonec byl ale změněn na PG-13.

Český trailer filmu Frajeři ve Vegas / Last Vegas

Putování s dinosaury - film ve 3D (Walking with Dinosaurs 3D) (CinemArt)

Český plakát filmu Putování s dinosaury - film ve 3D / Walking with DinosaursCelovečerní film vychází ze slavné populárně naučné série britské televize BBC a dá se očekávat, že půjde v jejích stopách. Tvůrci ovšem tentokráte musí přidat jakýsi příběh, takže těžko říci, jak tato kombinace bude fungovat. Režírující Neil Nightingale a Barry Cook (který je nakonec spíše jen spolupracovníkem) nepatří k nejznámějším, tudíž nelze odhadovat, jakým směrem se snímek bude ubírat. Vzhledem k přítomnosti dabingu ale bude zřejmě cílen hlavně na dětského diváka. Nesmí chybět ani 3D. Značně nejistý výsledek.

Synopse: Býložravý Pachyrhinosaur se narodil jako nejmenší mládě a musí se tedy vyrovnávat jak se svými soutěživými sourozenci, tak i s drsným a nevyzpytatelným světem a se zuřivými a nelítostnými predátory. I když zrovna tento dinosaurus nepatří mezi ty nejdrsnější a největší své doby, jeho význam pro evoluci je nezpochybnitelný. Díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy stáda se stává nepostradatelným a dokonce i ochráncem celého klanu.

Zajímavost: Snímek byl natáčen na Aljašce a na ostrově u Nového Zélandu.

Oficiální trailer filmu Putování s dinosaury - film ve 3D / Walking with Dinosaurs 3D


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY