Bláznivou střelu čeká remake

Vydáno: 15.12.2013 14:48 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Remaky jsou v Hollywoodu na denním pořádku a neustále přibývají - nejnověji se další verze dočká i parodická série Bláznivá střela. Kdo převezme herecké otěže po Lesliem Nielsenovi?
Ed Helms ve filmu Pařba v Bangkoku / The Hangover Part IIPřichází další remake, který vlastně ani druhou šanci nepotřebuje. Řeč je o jedné z nejlepších parodií devadesátých let, v níž spojilo síly známé komediální trio Jim AbrahamsDavid Zucker a Jerry Zucker. Z filmografie této trojice vzešla řada kultovních parodií jako Žhavé výstřely, Připoutejte se, prosím nebo právě Bláznivá střela. Ta začala šestidílným komediálním seriálem Police Squad! z roku 1982 a poté pokračovala trilogií snímků s podtituly Z archívů policejního oddělení, Vůně strachu a Poslední trapas. Ústředním hereckým pojítkem bylo jméno proslulého kanadského komika Leslieho Nielsena v hlavní roli.

Nová doba si ale žádá remake, tudíž se dočkáme převedení Bláznivé střely do dnešní doby s novým hereckým představitelem. Franka Drebina po Lesliem Nielsenovi ztvární Ed Helms, herec známý předevších z role Stua z filmu Pařba ve Vegas a jeho pokračování. Těžko říct, jak se s rolí, která těžila hlavně ze specifické herecké kreace, dokáže vypořádat. Nová verze sice ještě nemá režiséra, ale scénáře se chopí Thomas Lennon a Robert Ben Garant, autoři stojící například za komediálním seriálem Reno 911! nebo dvou dílu Noci v muzeu.

Subžánr parodie zažil největší rozkvět právě v devadesátých letech, avšak v dnešní době jeho status víceméně upadá. Trend nechutných a vulgárních "komedií", které vezmou scénu z jiného filmu a přetočí jí s jinými herci, začal v roce 2001 ještě jakž takž snesitelný první díl Scary Movie, následně však tato vlna vyvrcholila nekoukatelnými počiny jako Velkej biják. Uvidíme, zda se podaří nové Bláznivé střele tento žánr "zachránit" nebo se k němu jen v tichosti přidá.

Zdroj: Variety, Movieweb

Scéna z filmu Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY