Jack Reacher dostane šanci na ještě jeden výstřel

Vydáno: 10.12.2013 19:50 - Zuzana Hofmanová | foto: Paramount Pictures

Bývalý vojenský vyšetřovatel s tváří Toma Cruise před premiérou sice budil spíš rozpaky, výsledek ale zas tak špatný nebyl. Dokonce natolik, že by si zasloužil i sequel. Studio už údajně ví i to, o čem by dvojka mohla být.
Tom Cruise ve filmu Jack Reacher: Poslední výstřel / Jack ReacherNejen fanoušky knižní předlohy, jejímž autorem je Lee Child, potěší, že Jack Reacher si hodlá zopakovat své tažení po stříbrném plátně. Jack Reacher: Poslední výstřel měl premiéru vloni a po prvních ukázkách převažovala spíš skepse, že by se snad drsný vojenský vyšetřovatel zařadil mezi stálice s vlastní akční sérií.

Jenže člověk míní, premiéra a hlavně tržby mění. Jack Reacher si nevedl špatně ani u kritiků ani ve výdělcích, které se celosvětově vyšplhaly přes dvě stě milionů dolarů. Akční hrdina se sice nestal bezprecedentním hitem, ale evidentně výše zmíněné stačí k tomu, aby Paramount spolu se Skydance Productions přehodnotily natáčení případného sequelu.

Úvahy nad druhým dílem Jacka Reachera měly údajně zajít tak daleko, že studio už nyní ví, co by mělo být samotnou náplní pokračování. Sequel by měl být totiž vycházet z nejnovější knižní verze Jacka Reachera s názvem Never Go Back. V ní se Reacher vrací zpátky na vojenskou základnu ve Virginii na večeři se svou starou známostí. Když zjistí, že tato žena, momentálně velící důstojník, byla zatčena, pustí se do vyšetřování celé situace.

Pokud se sequel opravdu dostane na plac, studio vkládá velké naděje do návratu režiséra jedničky Christophera McQuarrieho. Samozřejmostí je návrat Toma Cruise, který se ale kvůli vytížení s přípravou páté Mission: Impossible nejspíš nebude angažovat tolik co v případě předchozího filmu, kde figuroval i jako producent.

Má podle vás Jack Reacher nárok na návrat?

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY