Hobit: Šmakova dračí poušť v pěti klipech a videu z natáčení

Vydáno: 09.12.2013 14:02 - | foto: facebook tvůrce

Pokračování Hobita (a zároveň předpokračování Pána prstenů) bude mít předpremiéru z noci ze středy na čtvrtek. Pokud by někdo stále nebyl rozhodnutý o nutnosti návštěvy kina, studio mj. zveřejnilo pět nových klipů.
Fotografie z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugDruhého Hobita s podtitulem Šmakova dračí poušť již viděli první recenzenti a ohlasy jsou pozitivní. Doporučováno je zhlédnutí ve 3D, které má smysl, protože diváka ještě víc vnoří do dění (a několik distancujících momentů s postavou či rekvizitou letící směrem z plátna ven má své opodstatnění). Naopak se opětovně varuje před projekcí ve 48fps, které sice u trojrozměrné verze zahlazuje vady v akčních pasážích, ale nedovede skrýt, že kulisy jsou pouze kulisy a nikoliv svébytnou součástí fikčního světa.

Vedle zhodnocení technických kategoriích se odborná obec převážně shoduje na tom, že "dvojka" je lepší "jedničky", protože se konečně oprošťuje od prstenovské nostalgie. A co víc, dovede obstát i jako samostatný film, přestože se jedná o druhou část trilogie. Dle kritického konsenzu by měli být spokojeni ti, kteří mají rádi blockbustery, jež jsou koncipovány jako jízda na horské dráze, protože právě tou Šmakova dračí poušť se svou dominancí akčních/atrakčních scén je.

Fotografie z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugKomu ale nedá na ohlasy recenzentů a kritiků, toho se snaží o návštěvě kina přesvědčit pětice minutových klipů. V nich jsou představeny zcela nové postavy jako Bard (Luke Evans), elfové Thranduil (Lee Pace) a Tauriel (Evangeline Lily), ale také se nezapomíná na návrat starých známých z "LOTRovské" trilogie jako Legolas (Orlando Bloom). Zároveň se dává najevo, že nepůjde jenom o putování hobita, čaroděje a trpaslíků (znovu) získat domov, protože se rozmáhají temné síly, a tak se zapojí i elfové a další. Komediální část by měl zajišťovat Bilbo spolu s trpaslíky.

Pětici klipů a skoro čtvrthodinové video z natáčení můžete zhlédnout níže:

Klip: "Do sudů."




Klip: "Odvaha".

Klip: "Nemáte právo vstupovat do Hory."

Klip: "Svět shoří."

Klip: "Je to náš boj."

Záběry z natáčení.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY