Posádka Star Treku přichází o scenáristy a nabírá nové

Vydáno: 08.12.2013 20:38 - | foto: facebook tvůrce

Joe Cornish zatím není potvrzen jako Abramsův „nástupce“. Byli ale ohlášeni noví scenáristé, kteří by se měli postarat o to, aby vyprávění reebotované franšízy bylo soudržnější.
Fotografie z filmu Star Trek: Do temnoty / Poslední jméno, které bylo spojováno s možnou režií třetího (či třináctého, chcete-li) Star Treku, bylo Joe Cornish. Britského tvůrce, který celovečerně debutoval městskou sci-fi Útok na věžák, si pochvaloval i J.J. Abrams, ale smlouva s Paramountem/Skydance zatím nebyla podepsána. Jisté ale je, že se obměnil scenáristický tým. Kritici Star Treku: Do temnoty, kteří si stěžovali na nesoudržné vyprávění, budou jistě rádi, že Damon Lindelof nebude mít se scénářem nic společného. Na jeho jméno se snášelo nejvíc výtek, protože vyprávění rozprostírá napříč několik různých médií, což fanouškům vyhovovalo u seriálových Ztraceni, ale mají s tím problém u kinofilmů (Prometheus, Star Trek: Do temnoty).

V titulcích bychom neměli vidět ani jméno Alexe Kurtzmana, který je podepsaný pod oběma předchozími částmi. Z původní sestavy zůstává pouze Roberto Orci, který si jako posilu přibral dva nováčky, J.D. Paynea a Patricka McKaye. Že vám jsou neznámí? Nejste v tom sami, protože oba mohou být povědomí leda těm, kteří sledují novinky a pamatují si (skoro) každý nerealizovaný projekt.

Benedict Cumberbatch ve filmu Star Trek: Do temnoty / Payne a McKay měli adaptovat grafický román Boilerplate: History´s Mechanical Marvel pro Abramsovu společnost Bad Robot. Dodali taktéž scénář pro snímek Goliath, který se dlouhodobě nachází ve fázi vývoje a nevypadá to, že by se pohnul k realizaci. U třetího Star Treku je jistota, že nebude mít stejný osud, protože je již předběžně stanovena premiéra na léto roku 2016. Volba je to víc než šťastná, protože se posádka lodi Enterprise jednak vyhne silné konkurenci blockbusterového léta roku 2015, jednak bude slavit své 50. výročí. Uvidíme, jestli bude co slavit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY