Památkáři Clooney, Damon a spol. v traileru a na plakátech

Vydáno: 03.12.2013 19:07 - | foto: facebook tvůrce

Památkáři nestihnou letošní premiéru, a tak se nemohou ucházet za tento rok o Oscary, ale podle George Clooneyho to nevadí, protože jsou "komerční, necynickou zábavou". Trailer mu dává za pravdu.
Památkáři (zvykejte si na ten název, do pozdně únorové premiéry se nejspíš nezmění) budou mít mezinárodní premiéru na berlínském filmovém festivalu, ale režisér, spoluscenárista a protagonista snímku George Clooney nemá ambice získat ocenění. Jinými slovy, žádné Dobrou noc a hodně štěstí či Den zrady, ale spíše Tvrdé palice, čili žánrovka po vzoru klasických hollywoodských snímků, ovšem s významovým přesahem o důležitosti uchovávat umění jakožto důkaz (nejenom) národního dědictví.

Další upoutávka, na kterou se můžete podívat pod článkem, zdůrazňuje právě komediální rozměr (vtipy z výcvikového tábora), aby poté komontářem mimo obraz přešla k vyzdvihování uměleckých děl jakožto nezbytné součásti lidské kultury, která ji zároveň vepisuje na mapu světa a vytváří hranice. Nový trailer si už stihnul vysloužit přirovnání k válečným Dannyho parťákům nejenom díky obsazení (v parťácké trilogii i zde se objevují George Clooney a Matt Damon), ale i výchozímu bodu zápletky (jde o loupež) a typu vyprávění s velkým počtem protagonistů.

Vedle něj bylo zveřejněno i sedm tzv. character posterů (plakátů postav), na kterých je představeno všech sedm hlavních postav. Jména hvězd (George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman) a výrazných hereckých typů (Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville) nejsou potřeba, stačí akorát ta postav. Na obrázky se můžete podívat v galerii, která je k nahlédnutí výše.

Mezinárodní trailer filmu Památkáři



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY