Skončí Christian Bale na podlaze Malickovy střižny?

Vydáno: 03.12.2013 11:00 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Terrence Malick opouští zajeté koleje a mezi svými filmy už nehodlá dělat své typické pauzy. Jedna charakteristika ale zřejmě zůstane stejná i s jeho nejnovějším počinem Knight of Cups, a to nemilosrdné vystříhávání áčkových hvězd.
Christian Bale, Natalie Portman ve filmu  / Knight of CupsTerrence Malick i Christian Bale mají momentálně pořádně napilno. Bale si za rok 2013 připíše hned dva hvězdné zářezy do své filmografie – thriller Out of the Furnace a zvučnými jmény nabitý American Hustle. Malick zase prolomil svůj trend dlouhých časových odstupů mezi jednotlivými filmy a sotva uvedl loňské K zázraku, už pracuje hned na dvou projektech. Prvním je drama z prostředí hudebního průmyslu původně pojmenované Lawless, druhý film nese název Knight of Cups.

Oba snímky spojuje mnohé. Kupříkladu jména Natalie Portman a Christiana Bale. Jenže druhý jmenovaný bude pravděpodobně z finální podoby hudebního Lawless vystřižen. Na vině je tak trochu sám herec: „Co se týká Knight of Cups, tak tam jsem byl po celou dobu. U toho druhého jsem bohužel nebyl schopný udělat všechno tak, jak to bylo myšleno, takže jsem na tom pracoval zhruba tři, čtyři dni. Což v Terryho světě znamená, že mě v tom nikdy neuvidíte.“

Bale samozřejmě dodal, že do finální podoby druhého snímku se dostane. Malick pracuje na obou projektech, a přestože Bale nemůže říct, kdy by se výsledek náročného režiséra měl objevit v kině, určitě oba snímky dotáhne do konce.

Nutno dodat, že možnost vidět se v titulcích není žádným privilegiem. Podobně jako v Baleově případě bylo z finální podoby snímku vystříháno hned několik áčkových hvězd. V Tenké červené linii si černého Petra vytáhl Mickey Rourke, Bill Pullman nebo Lukas Haas. Pánové Gary Oldman, Viggo Mortensen, Martin Sheen a Jason Patric byli do filmu sice původně obsazeni, ale na samotný plac se už nikdy nedostali. Stejně brutální škrty postihly i nejnovější K zázraku. Z něj zmizela oscarová Rachel Weisz, Michael Sheen, Amanda PeetBarry Pepper a Jessica Chastain, která si alespoň zahrála v předchozím Stromě života.

Ani postavy, které neskončily na podlaze střižny, ale nemají vyhráno. Své o tom může vyprávět Adrien Brody, jehož role v Tenké červené linii byla tak dramaticky sestříhána, že ze dne na den prakticky ztratil pozici hlavního filmového hrdiny.

V případě Lawless bude mít Malick rozhodně pořádnou zásobu špičkového materiálu k prostříhání. S filmem jsou kromě vysloužilého Batmana a Natalie Portman spojováni Ryan GoslingRooney Mara, Cate Blanchettt nebo Haley Bennett.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY