Alfonso Cuarón by se rád vrátil do světa Harryho Pottera

Vydáno: 26.11.2013 15:00 - Martin Bubrín | foto: Universal Studios

Režisér Gravitace a zřejmě nejlepší potterovky Vězně z Azkabanu se v rozhovoru rozpovídal o tom, že by se vůbec nebránil jednomu z chystaných spin-offů ze světa Harryho Pottera. Co prozradil?
Alfonso Cuarón při natáčení filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu / Harry Potter and the Prisoner of AzkabanAlfonso Cuarón si aktuálně může dělat, co se mu zamane. Jeho Gravitace sbírá nejen chvály od kritiků, ale také se na ní v houfech chodí do kina jako na filmovou událost, což má za výsledek aktuálních téměř 600 milionů dolarů celosvětově. Studio Warner Bros. tedy jistě při výběru dalších projektů talentovaného mexického tvůrce nebude omezovat.

Otázkou tedy je, jaký projekt si vybere jako svůj následující - mluvilo se například o filmu o bájné Atlantidě, režisér se ale také nechal slyšet, že se nechce pouštět do dalšího náročného natáčení, jako byla Gravitace. Zcela určitě by měl ale zájem vrátit se do světa Harryho Pottera, jehož třetí díl Vězně z Azkabanu popisuje jako příjemnou zkušenost. Server Vulture.com ho nedávno v krátkém rozhovoru vyzpovídal ohledně potterovského spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít, kterého by se Cuarón rozhodně nebránil.

"Natáčení Azkabanu byla zábava a když jsem ho dodělal, přizvali mě na natáčení dalšího dílu, ale nechtěl jsem to přetáhnout, protože to byl takový zážitek," tvrdí. "Ale teď? Proč ne? Sice mám několik projektů, které chci dělat, ale J.K. Rowling..." Sice ještě nedostal žádný telefonát od Warner Bros., ale samotná idea návratu režiséra k potterovské sérii zní jako něco, za co by dali fanoušci ruku do ohně. Navíc by to u obávaného spin-offu, který je ve skutečnosti encyklopedií fiktivních zvířat, rozhodně navýšilo očekávání.

Samozřejmě jsme v té nejranější fázi spekulací, ale občas se neškodí trochu zasnít. Jak by se vám líbila nová "potterovka" od režiséra té nejlepších z nich?

Zdroj: Slashfilm, Vulture


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Fantastická zvířata (Petr Krzystek, 29.03.2014 13:00) Reagovat

    Dobrý den .Už jen pomyšlení že by se oběvila další Potterovka mi přinaší dobrou náladu. Už pouhý nazev knihy a samotna představa co všechno by se mohlo ve filmu odehravat je pro pro mě nepředstavitelne.Samotna kniha kterou používal Hagrid v Potterovy jako učební pomucku byla vyborně zpracovana a ikdyž z ní bylo představeno pouze jedno fantasticke zvíře je zcela jasne že neomezené možnosti lidske představivisti a novodobych filmovych efektů by všem fanouškum této ságy přineslo vyjímečny zažitek.
    Moc se těším a hodně doufam že se režiser Cuaron rozhodne do tohoto projektu jít a mi se dočkame stejnojmeneho filmu podle knihy Fantasticka zvířata a kde je najít.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY