Top 20 ČR: Hunger Games bodují i v Česku

Vydáno: 26.11.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Lionsgate

Hunger Games s přehledem převálcovaly konkurenci a připadla jim tak zasloužená zlatá příčka. Thor: Temný svět ztratil tolik, že na sestupu zvládl obsadit až trojku. Stříbrná zůstávají Křídla vánoc.
Se slušným ohlasem na jedničku se dalo dost dobře předpokládat, že Hunger Games: Vražedná pomsta půjdou za zlatem hodně tvrdě. Nakonec předčily premiéru prvního dílu, který se v kinech objevil před rokem a půl, skoro o pět melounů. S návštěvností na hranici pětapadesáti tisíc není pochyb o tom, že Hunger Games: Vražedná pomsta ovládly kina po celé republice. Král minulých dvou týdnů Thor: Temný svět proti všem odhadům ztratil hned dvě příčky, když se jeho tržby propadly o více než padesát procent. Na dvojce tak zůstala Křídla vánoc, jež ztracený milion nikterak neohrozil.

Fotografie z filmu Kapitán Phillips / Captain PhillipsNa bramborovou příčku poklesl Příběh kmotra a o tři sta tisíc a jedno místo níž skončila novinka s Tomem Hanksem Kapitán Phillips. Dobrodružný thriller na motivy skutečné události si nenechalo ujít na deset a půl tisíce diváků, což snímku dohromady vyneslo skoro jeden a půl milionu korun. Posledním milionovým filmem se o víkendu stala předpremiéra amerického animáku Ledové království.

O tři novinkové příčky se propadla komedie Lásky čas, dvě místa pozbyl Turbo a na devítku sklouzl Ptačí úlet – všichni se shodnou ztrátou zhruba třiceti procent. Bez milionu a na tržbách skoro o polovinu lehčí skončily hned dva dosud úspěšné snímky. Desítku bere horor Insidious 2 a z pětky až na jedenácté místo se propadla Gravitace. Na dvanáctku sklouzli Rivalové a na třináctý stupínek se vrátil animák Zataženo, občas trakaře 2

Fotografie z filmu Mafiánovi / Druhý týden v Top 20 nezvládli Mafiánovi s Robertem De Nirem, protože opustili první desítku a patří jim se čtvrtmilionem čtrnáctka. O jedno místo vzhůru si polepšili Šmoulové 2, kteří se mezi nejúspěšnějšími snímky drží už šestnáct týdnů. Takovému výsledku mohou konkurovat pouze Letadla, která mají na kontě za čtrnáct týdnů skoro sto čtyřicet tisíc diváků.

Na sedmnáctce se umístila poslední novinka Bella Mia. České drama Martina Duby zhlédlo za víkend přes dvanáct set lidí, což je jen o zlomek méně než Husity, kteří dopadli o příčku lépe. Poslední dvě místa patří snímkům Velká nádhera a Cesta za vánoční hvězdou, které oslabily oproti minule až o třicet procent a pravděpodobně je v příštím týdnu vytlačí některá z premiér z gigantické nálože, kterou nám distributoři chystají.

V rámci Festivalu francouzského filmu budou uvedeny čtyři francouzské novinky – Jen 17, Velký závodParchanti spí dobře a Život Adéle. Dále se dočkáme kromě již zmiňovaného Ledového království také americké komedie Pozdravy ze spermobanky nebo thrillerů Konzultant a Únos. A za pozornost stojí určitě i dva tuzemské snímky, jimiž jsou dokument Bohdana Bláhovce Show! a komedie Klauni.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 21. 11. 2013

  1. Hunger Games: Vražedná pomsta 7,4 mil. (novinka)
  2. Křídla vánoc 4,9 mil.
  3. Thor: Temný svět 3,0 mil.
  4. Příběh kmotra 1,7 mil.
  5. Kapitán Phillips 1,4 mil. (novinka)
  6. Ledové království 1,1 mil. (předpremiéra)
  7. Lásky čas 872 tis. 
  8. Turbo 791 tis.
  9. Ptačí úlet 675 tis.
  10. Insidious 2 498 tis.

  11. Gravitace 492 tis.
  12. Rivalové 366 tis.
  13. Zataženo, občas trakaře 2 275 tis.
  14. Mafiánovi 272 tis.
  15. Šmoulové 2 209 tis.
  16. Husiti 163 tis. 
  17. Bella Mia 162 tis. (novinka)
  18. Letadla 125 tis.
  19. Velká nádhera 108 tis.
  20. Cesta za vánoční hvězdou 98 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY