DiCaprio jako Vlk z Wall Streetu v TV spotu a promo videu

Vydáno: 23.11.2013 12:59 - | foto: facebook tvůrce

Poslední měsíce jsme se zabývali tím, jestli bude očekávaný Vlk z Wall Streetu uveden letos. Poslední týdny je ale datum premiéry známo, a tak hlavní otázkou je, jestli bude Scorseseho novinka protlačena na Oscary.
Fotografie z natáčení filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetDopadne Vlk z Wall Streetu jako Hugo a jeho velký objev (nominace na 11 Oscarů, 5 vítězných),  nebo skončí jako Prokletý ostrov (bez oscarové nominace)? Studio spolu s tvůrci a herci by raději to první, a tak se snaží snímek propagovat jako satirickou biografii a potlačit, že jde o černou komedii z ranku Po zavírací hodině či Krále komedie. Po včerejším minutovém klipu, ve kterém vynikal Leonardo DiCaprio a Jonah Hill, tu je televizní spot a promo. Obě půlminutová videa kladou důraz na to, že jde o životopis Jordana Belforta.

Spot svým komentářem mimo obraz, rychlým tempem a pohledem na fascinující a zároveň odpuzující postavu dá připomenout jiné Scorseseho biopicy, především Mafiány a Casino, které jako svůj vzor uvádí scenárista Terrence Winter. Promo s Leonardem DiCapriem zase představuje osobnost, podle jejíchž memoárů byl Vlk z Wall Streetu natočen. Jeho filmový představitel v něm vyzdvihuje upřímnost a motivační schopnosti skutečného Belforta, ale otázkou je, nakolik je tento proslov (sebe)ironický a spolehlivý. Belfort si totiž ze čtyř let, na které byl odsouzen kvůli finančním manipulacím, odseděl necelé dva, sepsal knihu, která se stala podkladem pro film, a stal se velmi úspěšným motivačním řečníkem - a do jeho role se teď v rámci kampaně stylizuje i DiCaprio.

Fotografie z natáčení filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetVedle dvou videí přibyly za poslední dva dny i nové fotografie a plakáty, z nichž část si můžete prohlédnout rozmístěnou zde po článku, zbytek v naší galerii. Nové fotografie jsou jak z filmu (scén viděných v upoutávkách a spotech), tak i z natáčení (na nich je zachycen Scorsese instruující herce - jde především o scénu z včerejšího klipu s ukrytím peněz připevněných na tělo). Dvojice plakátů zase do popředí ve dvou různých "podobách" staví hlavní hvězdu Leonarda DiCapria - jednou jako neformálního organizátora velké party, který se umí odvázat, podruhé jako seriózně vyhlížejícího muže v obleku, jenž ale za slušnou fasádou skrývá určité amorální chování (střet prvního a druhého prostorového plánu).

TV spot k filmu Vlk z Wall Streetu.

Leonardo DiCaprio o Jordanu Belfortovi: Ikona podnikatelů a motivační řečník.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY