Vrátí se Blofeld ve čtyřiadvacáté bondovce?

Vydáno: 19.11.2013 05:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Proslulý padouch Ernst Stavro Blofeld, který se objevil v celkem sedmi pokračováních o agentu 007, by se mohl vrátit v nadcházející, dosud nepojmenované bondovce Sama Mendese.
BlofeldStaří známí se vracejí. Ve Skyfall to byly klasické postavy Moneypenny nebo vynálezce Q, v nadcházející bondovce by to mohl být rovnou ikonický superzáporák Ernst Stavro Blofeld. Hlavoun zločinecké organizace SPECTRE, jehož roli si zahrálo hned několik herců, z nichž nejznámější kreace patří Donaldu Pleasenceovi z Žiješ jenom dvakrát, Jamesi Bondovi zatápěl v celkem šesti pokračováních série (a jednom neoficiálním), kde vystupoval s ikonickou pleší, šedým oblekem a bílým kocourem na svém klíně. Zlý génius si svou poslední roli střihl v úvodu mooreovky Jen pro tvé oči, kde doplatil na tragikomický pád vozíčku do komína.

Čtyřiadvacátá bondovka by ho však mohlo znovu vzkřísit a uvést na scénu. Dá se tak předpokládat na základě ukončení několikaletého soudního sporu se spoluautorem knižního Thunderballu a zároveň i spoluvlastníkem postavy Kevinem McClorym. Pozůstalá společnost autora, který zemřel roku 2006, však nyní veškerá práva prodala studiu MGM, které nyní může s postavou opět nakládat podle svého.

Samozřejmě ohledně jeho návratu neexistují žádná potvrzení ze strany studia, ale už samotná skutečnost nasvědčuje tomu, že by se v další "craigovce" mohla tato známá postava z bondovského univerza ukázat. Pokud bude Sam Mendes pokračovat ve stylu svého posledního filmu, tzn. v zasazování klasických bondovských prvků do nového, moderního kontextu, mohli bychom se Blofelda a jeho organizace dočkat stejně jako třeba geniálního vynálezce a sličné sekretářky.

Otázkou samozřejmě je, kdo by se měl role  zločinecké mysli zhostit. Bude to Kevin Spacey, Bryan Cranston, Patrick Stewart nebo někdo úplně jiný?

Scéna z filmu Žiješ jenom dvakrát


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY