Pokračování Hunger Games a Hobita v nových spotech

Vydáno: 18.11.2013 17:07 - | foto: collider.com

Sequely Hobita a Hunger Games jsou dva blockbustery, které nás do konce roku ještě čekají. Ačkoliv mají diváckou základnu jistou (čtenáře předlohy, fanoušky předchází části), televizními spoty chtějí získat další diváky.
Fotografie z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugHobit: Šmakova dračí poušť a Hunger Games: Vražedná pomsta jsou adaptacemi úspěšných knih, které jdou do kin v druhé polovině listopadu, resp. první polovině prosince. V obou případech jde totiž o franšízy, které si navzájem nekonkurují, protože každá spadá do jiného produkčního cyklu, jelikož chce oslovit zcela odlišný divácký segment. Hobit je prequelem k Pánovi prstenů, který odstartoval dobrodružná fantasy zacílená na muže, Hunger Games těží z úspěchu ságy Stmívání (oproti ní je ale otevřeně společensko-kritický a přichází s aktivní ženskou hrdinkou) a do kin přitáhne spíše něžnější pohlaví.

Jakmile se ale blíží jejich kinopremiéry, propagace zesílí a snaží se dostat do multiplexů nejenom diváckou skupinu, kterou má více méně jistou (čtenáře, fanoušky). Poslední spot na Hunger Games s poněkud béčkově znějícím, ačkoliv překlad knižní předlohy respektujícím podtitulem Vražedná pomsta, má spoustu atrakcí, které mohou zafungovat na pánskou část obecenstva. A Hobit se vrací ke strategii raných spotů (více o ní v naší nedávné novince), když akcentuje titulní atrakci - draka Šmaka, z kterého ukazuje čím dál tím víc, ale zdaleka ne vše, aby byl důvod ho poprvé spatřit až na plátně.

Jak se oběma titulům povede přitáhnout bezvěrce, se přesvědčíme už brzy. Na oba spoty se můžete podívat níže a napsat nám, jestli na vás zabírají, i když nejste příznivci putování zloděje Bilba/rebelky Katniss.

Hobit: Šmakova dračí poušť - TV spot č. 6.

Hunger Games: Vražedná pomsta - TV spot.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY