Řidič Jason Schwartzman bourá pod dohledem Wese Andersona

Vydáno: 14.11.2013 19:05 - | foto: facebook tvůrce

Fanoušci indie režiséra Wese Andersona si mohou zkrátit čekání na jeho nejnovější komediální heist rodinné melodrama Grandhotel Budapešť. V článku můžete zhlédnout jím režírovanou reklamu pro Pradu Castello Cavalcanti.
Jason Schwartzman ve filmu Nejenom tvůrci blockbusterů natáčí videoklipy a reklamy, smiřte se s tím, příznivci nezávislé tvorby a auteuristi. Spike Lee nejenom režíroval, ale dokonce se i obsadil do značně sebeironického spotu pro Nike, ve kterém se vysmívá propagaci prostřednictvím známé osobnosti (autority). Od Martina Scorseseho jste mohli nedávno zhlédnout režisérskou verzi jeho milostného vyznání Dolce a Gabbana, na které poutal v glamour stylu upomínajícím na klasika italské kinematografie. A Wes Anderson ve své další „zakázce“ pro Pradu umísťuje kraťas Castello Cavalcanti do Itálie (50. let) celý – a nezapomene přitom taktéž pomrknout k Felliniho Sladkému životu.

Nezajímá ho ale paparazzi, který odjíždí spolu s úspěšnými závodníky rallye Molte Miglia, ale řidič Jed Cavalcanti, který v říjnu roku 1955 naboural. Cavalcantiho hraje stálý andersonovský herec Jason Schwartzman, za kamerou stál fincherovský Darius Khondji, který snímal již předchozí oboustranně výhodnou spolupráci Andersona se společností Prada. Málokterému podobnému projektu se ale povedlo, aby byl uveden na světovém festivalu. Kdo se zrovna nenachází v Římě, bude si holt na místo velkého plátna vystačit se zhlédnutím na internetu. Kompletní osmiminutová verze je k vidění níže.

Jason Schwartzman ve filmu Jí by Andersonovi příznivci neměli být zklamáni, přestože na rozdíl od kraťasu k Darjeeling s ručením omezeným Castello Cavalcanti nijak nerozšiřuje fikční universum či neprohlubuje motivace postavy z nadcházejícího celovečerního filmu Grandhotel Budapešť. Výrazné výtvarné řešení, zájem o outsidery, precizné rozestavení postav v předkamerovém prostoru, kamera s promyšlenými jízdami a švenky zdůrazňujícími vtipný detail najdeme jak v Andersonově celovečerní tvorbě, tak zde. 


Kraťas Castello Cavalcanti/reklama pro Pradu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY