Top 20 ČR: Thor a Loki rozdrtili konkurenci

Vydáno: 12.11.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Nejnovější marvelovská adaptace Thor: Temný svět suverénně ovládla tuzemská kina a českému snímku Příběh kmotra nezbylo než se uchýlit na druhou příčku. Bronz pak bere novinka Richarda Curtise Lásky čas.
Fotografie z filmu Lásky čas / About TimeDva a půl roku od premiéry jedničky si božský Chris Hemsworth při premiéře vykoledoval o pořádných pár milionů víc. Zatímco za mořem se Thor: Temný svět Tonymu Starkovi nepřiblížil letos ani z poloviny, v tuzemských kinech by mu stačily sotva tři miliony. Komiksová novinka s tržbami přes deset milionů přehrála i Wolverina, který na konci srpna s milionem šest set prohrál souboj s českým snímkem Revival.

Na dvojku klesl oslabený Příběh kmotra, který s třiceti tisíci diváky vydělal něco přes čtyři miliony. Na trojku se vyhoupla novinka Richarda Curtise Lásky čas, která má být jeho posledním režisérským počinem. Romantická komedie s Rachel McAdams vydělala téměř dva miliony, což jí poskytlo čtyř set tisícovou rezervu před Gravitací, která tentokrát bere bramborovou příčku.

Fotografie z filmu Enderova hra / Ender's GameNa pětce a šestce se s velmi drobným rozdílem umístily dva poslední milionové snímky, animáky Ptačí úlet aTurbo. Jen o jednu novinkovou příčku se propadli Rivalové, zatímco Enderova hra sestoupila z pětky až na osmičku. Devítku si urvala třetí novinka Husiti, jíž hlasy hlavních postav propůjčili Jiří Lábus, Oldřich Kaiser nebo Viktor Preiss. První desítku pak uzavírá Plán útěku s dvojicí Schwarzenegger – Stallone.

Do první půlky to tentokrát nedotáhly snímky Kameňák 4 ani Zataženo, občas trakaře 2, u nichž zájem diváků opadl o více než padesát procent. Po dvou příčkách odečítali Šmoulové 2Carrie, zatímco postup z dvacítky na patnáctku se tentokrát podařil Donšajnům, jimž k tomu stačil pětinu silnější výsledek než posledně.

Šestnáctku obsadila poslední novinka s názvem Komorník. Životopisný snímek Lee Danielse přilákal na tisíc diváků, ačkoliv se promítal jen v třiadvaceti kinech, a předstihl tak Apokalypsu v Hollywoodu, která s propadem sedmdesáti procent pozbyla sedm příček. Poslední tři místa patří odpadlíkům, jež blockbuster a další lákavé premiéry obrali o zájem diváků. S polovinou minulých tržeb to má Zmizení tentokrát bez dvou za dvacet. Devatenáctku bere animák Letadla a na poslední příčku klesla Velká nádhera.

Fotografie z filmu Velká nádhera / La grande bellezzaAni tento čtvrtek distributoři neporuší trend posledních týdnů a uvedou rovnou sedmičku novinek, protože premiéra snímku Mafiánovi se o sedm dní posouvala. Krom komedie s Robertem De Nirem a Michelle Pfeiffer se můžeme těšit na akčňák Crazy Joe nebo dvojku hororu Insidious. V irsko-britské spolupráci se představí horor Byzantium i dokument Perverzní průvodce ideologií. Finsko nabídne drama Odhalený přístav a tuzemští tvůrci vpustí do kin komedii s Richardem Krajčo Křídla vánoc.

1. Thor: Temný svět 10, 3 mil (novinka)
2. Příběh kmotra 4,2 mil.
3. Lásky čas 2 mil. (novinka)
4. Gravitace 1,5 mil.
5. Ptačí úlet 1,2 mil.
6. Turbo 1,2 mil.
7. Rivalové 998 tis.
8. Enderova hra 576 tis.
9. Husiti 501 tis. (novinka)
10. Plán útěku 454 tis.

11. Kameňák 4  369 tis.
12. Zataženo, občas trakaře 2 363 tis.
13. Šmoulové 2 235 tis.
14. Carrie 196 tis.
15. Donšajni 186 tis.
16. Komorník 148 tis. (novinka)
17. Apokalypsa v Hollywoodu 137 tis. 
18. Zmizení 122 tis.
19. Letadla 121 tis.
20. Velká nádhera 114 tis. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY