TOP 20 ČR: Kmotr obhájil jedničku před animáky i Gravitací

Vydáno: 05.11.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: BIOSCOP

Příběh Kmotra bere opět s obrovským náskokem zlato a Gravitace si stabilním výsledkem udržela pozici před premiérou animáku Ptačí úlet. Turbo už na bednu nedosáhl.
Ondřej Vetchý ve filmu Příběh kmotra / Příběh kmotraLákavě obsazenou českou novinku Příběh kmotra zhlédlo za uplynulé dva víkendy málem sto dvacet tisíc diváků. Ačkoliv zájem o toto životopisné drama po premiéře opadl zhruba o třetinu, snímek si přesto přišel téměř na sedm milionů. O takové cifře si mohla Gravitace, která během října dvakrát dosáhla na vítězství, nechat jen zdát. Celosvětově úspěšný snímek se Sandrou Bullock v hlavní roli si ale podržel velmi vysoký standard, a tak si snadno zajistil už podruhé stříbrnou příčku.

Na trojku se před turbošneka probojoval konkurenční animák Ptačí úlet, který ve čtyřiadevadesáti kinech vydělal přes jeden a tři čtvrtě milionu. Turbo proti tomu odečítal jednadvacet procent a dopadl zhruba o milion hůř. Z pětky vyšoupla Kameňák novinka pod názvem Enderova hra. Sci-fi akčňák s Harrisonem Fordem přilákal skoro dvanáct tisíc diváků a s výsledek na hranici milionu šesti set tisíc s přehledem stačil i na Rivaly, kteří tak ze čtyřky klesají až na šestou příčku. Zároveň jsou s půl druhým milionem posledním snímkem, který se vyhoupl na šest nul.

Hailee Steinfeld, Asa Butterfield ve filmu Enderova hra / Ender's GameS třetinovou ztrátou se na sedmičku propadl Plán útěku a o téměř polovinu si pohoršil Kameňák 4, jemuž jeho výsledek vynesl osmičku. Druhé pokračování animáku Zataženo, občas trakaře si se čtyřmi a půl tisíci diváky vybojovalo devítku a první polovinu uzavírá z desáté příčky novinka Apokalypsa v Hollywoodu. Fantasy komedie s Jamesem Francem v hlavní roli sice nedosáhla na půl milionu, ale dostala se před minule úspěšnější snímky Don Jon anebo Carrie, které teď oba končí až v druhé desítce.

Jedenáctka patří dvojce Šmoulů, kteří mají za třináct týdnů v českých kinech na kontě už přes tři sta tisíc diváků, na dvanáctce končí zmíněná Carrie. Ta si pohoršila o jednačtyřicet procent a propadla se o čtyři příčky. Následuje mysteriózní drama Zmizení, které si i přes pokles tržeb polepšilo o jedno místo. Jediná plusová procenta oproti minulému víkendu si přispal animák Letadla. Povyskočil tak o dvě příčky před Dona Jona nebo minulou novinku Machete zabíjí. Sedmnáctka patří předposlední novince, italskému dramatu Velká nádhera, která se mezi kritiky zatím těší velice kladným ohlasům. Shodně o padesát procent poklesly snímky Battle of the Year a Donšajni a na dvacítku se vměstnala poslední novinka Žena v kleci, která se promítala jen ve třinácti kinech.

Fotografie z filmu Ptačí úlet / Free BirdsPrvní listopadový čtvrtek s sebou přinese hned sedmičku novinek. Jednoznačně největší peckou na programu bude dvojka úspěšného fantasy Thor: Temný svět, v hlavní roli opět s Chrisem Hemsworthem. Velkou pozornost si zaslouží i americký snímek o komorníkovi sedmi amerických prezidentů s příznačným titulem Komorník nebo romantická komedie Richarda Curtise Lásky čas. Dočkáme se také dvou animáků: norské Cesty za vánoční hvězdou a českých Husitů. Z tuzemské tvorby se představí také dokument DK a nebo drama Nepravděpodobná romance.

1. Příběh kmotra 7 mil.
2. Gravitace 2,7 mil.
3. Ptačí úlet 1,8 mil. (novinka)
4. Turbo 1,7 mil.
5. Enderova hra 1,6 mil. (novinka)
6. Rivalové 1,5 mil.
7. Plán útěku 959 tis.
8. Kameňák 4  794 tis.
9. Zataženo, občas trakaře 2 606 tis.
10. Apokalypsa v Hollywoodu 461 tis. (novinka)

11. Šmoulové 2 408 tis.
12. Carrie 382 tis.
13. Zmizení 224 tis.
14. Letadla 222 tis.
15. Machete zabíjí 217 tis.
16. Don Jon 214 tis.
17. Velká nádhera 211 tis. (novinka)
18. Battle of the Year 201 tis.
19. Donšajni 148 tis.
20. Žena v kleci 145 tis. (novinka)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY