Star Trek má režiséra. Mimozemšťani zaútočí na věžák.

Vydáno: 02.11.2013 21:24 - | foto: facebook tvůrce

Ví se, že J. J. Abrams nebude režírovat třetí díl rebootovaného Star Treku, protože má na starost jinou vesmírnou ságu. Z pozice producenta ale má vliv na to, kdo bude jeho pokračovatelem - a zdá se, že si vybral.
Fotografie z filmu Star Trek: Do temnoty / J.J. Abrams již před rokem potvrdil, že nebude režírovat Star Trek s pořadovým číslem tři (či třináct, pokud k rebootované sérii chcete započítat i deset předchozích oficiálcích celovečerních filmů). V minulých měsících se nejčastěji objevovala jména Jona M. Chu či Ruperta Wyatta jako jeho možných "nástupců". První se nezdál příliš pravděpodobnou volbou, protože schopnost naplánovat choreografii akce a zkušenost s natáčením ve 3D na kvalifikaci nestačí ani v očích fanoušků. O druhém se dokonce samotný Abrams vyjadřoval pochvalně, ale Wyatt má již smlouvu s Paramountem na režii remaku Gamblera s Markem Wahlbergem v hlavní roli.

Příslovečným tím třetím v zadu je tvůrce Joe Cornish, který celovečerně debutoval kritiky chváleným sci-fi sociálním dramatem Útok na věžák, jež si v zahraničí užívá pozici malého kultu. Zahraniční server Deadline, na kterém se objevují zprávy od insiderů z kinematografického průmyslu, ho dnes potvrdil jako nejpravděpodobnějšího režiséra Star Treku. Volba člověka, který má za sebou jenom jeden film a jinak napsal scénáře ke dvěma dalším, se může zdát překvapivá, ale Cornishovo jméno se již v květnu tohoto roku objevilo na užším seznamu potenciálních adeptů, kteří by v rebootované franšíze měli pokračovat.  Některé zahraniční blogové příspěvky spiklenecky uvádějí, že britskému filmaři mohlo pomoct i to, že jeho dobrým kamarádem je jeden ze členů posádky Enterprise Simon Pegg.

Zoe Saldana, Simon Pegg ve filmu Star Trek: Do temnoty / Nemělo by se ale brát za samozřejmé, že někdo, kdo je na užším seznamu a o kom se píše, na konec na režisérskou stoličku usedne. Cornish byl spojován i s druhým dílem Hunger Games: Vražedná pomsta a pátou částí Smrtonosné pasti, která na konec natočil někdo jiný. Jako důvod, proč se rozhodl nedohlížet moskevskou misí Johna McClanea, loni řekl, že by to pro něj byl příliš velký krok, na který není připravený, protože na rozdíl od Ruperta Wyatta není tak odvážný. Snad nabral kuráž a rozhodne se vydat na daleké cesty do neprobádaných koutů galaxie.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY