Upířína Only Lovers Left Alive má trailer i Lokiho

Vydáno: 02.11.2013 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Nový film Jima Jarmusche Only Lovers Left Alive vypráví příběh dvou upírů, kteří se milují napříč stoletími. Tato autorská a atmosferická podívaná je však na hony vzdálená od Twilightu.
K aktuálnímu trendu upírských filmů se nyní přidává i Jim Jarmusch. Nezávislý americký tvůrce se specifickým stylem, jehož filmy jako Zlomené květiny, Ghost Dog: Cesta samuraje, Mrtvý muž nebo Kafe a cigára se dostaly do širokého diváckého povědomí, si jako další snímek vybral upírské drama Only Lovers Left Alive, zřejmě aby ukázal, že podobné téma se vždy nemusí proměnit v bezpohlavní záležitost.

Po obdobně laděném Byzantiu (které dorazí do kin za týden) Neila Jordana jde letos už o druhý tematicky zaměřený snímek s upíry, kteří musí přežívat napříč stoletími. Tentokrát však nejde o matku a dceru, nýbrž milostnou dvojici v podání Toma Hiddlestona a Tildy Swinton, kteří musí překonat nástrahy času i věčné lásky. I když se může zdát, že podobné téma je už napříč všemi různými médii vyčerpáno, láká trailer na překvapivě atmosferickou a vizuálně pozoruhodnou podívanou, kterou by si snad žádný fanoušek krve sajících individuí neměl ujít.

Protože v rukou auteurského režiséra by se tahle tělními tekutinami nasáklá báchorka mohla proměnit v rovněž osobitý příspěvek k subžánru, stejně jako se povedlo například Chan-Wook Parkovi nebo ze starší doby například Romanu Polanskému nebo Kathryn Bigelow. Celovečerní verze napoví...

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Only Lovers Left Alive


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY