Evil Dead 2 jako mrtvý projekt?

Vydáno: 31.10.2013 19:00 - | foto: facebook tvůrce

Fede Alvarez, který debutoval rebootem Evil Dead, byl spojen s pokračováním od premiéry jedničky. Nedávno dal fanouškům na Twitteru vědět, že Armádu temnot 2 bude režírovat Sam Raimi. A překvapil znovu. UPDATE!
Fotografie z natáčení filmu Lesní duch / Fede Alvarez společně se spoluscenáristou Rodo Sayaguesem v březnu potvrdili, že pracují na pokračování. Jména obou tvůrců byla od té doby s projektem spojována, aniž by kdokoliv z nich kdykoliv potvrdil, že Fede Alvarez bude znovu režírovat a Rado Sayagues se bude podílet na scénáři. Oba naopak přiživovali spekulace, jako když první jmenovaný na svém účtu na Twitteru fanouškovi na dotaz ohledně Armády temnot 2 odvětil, že ji bude režírovat Sam Raimi.

V nedávném rozbovoru pro Gorosito TV Sayagues všechny překvapil, když řekl, že Evil Dead 2 nebude. Pokud vznikne, tak bez nich, protože oba projekt opustili před několika měsíci. A důvod? Nikoliv produkční neshody, čemuž by nasvědčovala Alvarezova reakce ohledně Sama Raimiho režírujícího Armádu temnot 2, pokud bychom ji chápali jako ironickou. Sayaguese se velmi eufemisticky vyjádřil, že se rozhodli vložit svou energii do něčeho jiného. Může se tak spustit další vlna dohad, co skutečně stálo za jejich odchodem. Autor článku jako jednu z mnoha možných variant navrhuje tu, ve které se Alvarez s Sayaguesem nechtěli podřídit Raimiho vizi, protože se ví, že ten dlouhých osm let spolu s lidmi z jím vlastněné společnosti Ghost House Pictures hledali vhodné lidi pro remake hororového kultu.

Fotografie z natáčení filmu Lesní duch / Neznamená to ale, že bychom se pokračování remaku/rebootu znovunastartované franšízy nedočkali. „Nevím, jestli mají o něj (pokračování – pozn. autora článku) stále zájem. Můžu vám ale s jistotou říct, že již nejsme součástí toho projektu,“ mlžil Sayagues na dotaz, jak se to věc má. Nevěste proto motorovku do kůlny, třeba se ještě dočkáte.

UPDATE: Na horory specializovaný server Bloody Disgusting přinesl informaci, která popírá skoro všechno výše napsané. Alvarez jim potvrdil, že muselo dojít k nedorozumění, protože Sayagues celou věc mínil tak, že Evil Dead 2 pro ně právě není na prvním místě, jelikož tam se probojovalo pokračování Armády temnot. A pro jistotu ještě na Twitter svým followerům vzkázal, že "nemají věřit všemu, co čtou na netu". Snad se alespoň jednomu z dvojice tvůrců a jedné sociální síti dá věřit. A, samozřejmě, věřte FilmServeru.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY