Legenda o Zprávaři pokračuje plakátem a alternativní verzí

Vydáno: 28.10.2013 17:09 - | foto: facebook tvůrce

Hollywooské komedie, které jsou postaveny na schopnosti komiků improvizovat, mají většinou velkou spoustu natočeného a nakonec nepoužitého materiálu. Adam McKay z něj ale už podruhé hodlá udělat alternativní verzi filmu.

Plakát filmu  / Anchorman 2: The Legend ContinuesU Kevina Smitha jsou vystřižené scény, které v některých případech dosahují až celovečerní stopáže (Dogma, Jay a Tichý Bob vrací úder), jako bonusový materiál na speciálních edicích DVD. U jeho následovníka Judda Apatowa bývá zvykem, že na nosičích pro domácí kina jsou jeho filmy uvedeny v o něco delší, povětšinou necenzurované verzi, což platí pro všechny jím režírované (a spolu-napsané) filmy: 40 let panic, ZbouchnutáKomici a Čtyřicítka na krku. A mezi tzv. "special features" samozřejmě nechybí nejenom další nepoužitý materiál, ale především line-o-rama, kdy herci během improvizací zkoušejí scénu vypointovat pokaždé jinak a vybere se ta nejlepší varianta. 


Adam McKay na to jde trochu jinak. První Zprávař: Příběh o Ronu Burgundym měl tolik natočených a do kinosestřihu nezařazených scén, že v zahraničí vyšla dvoudisková edice. Na ní byly dva filmy - jednak Zprávař, jednak Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie, regulérní celovečerák sestříhaný z nepoužitých záběrů a scén. McKay si u další spolupráce s komikem Willem Ferrellem na Bratrech z donucení dělal legraci, že co do množství natočené stopáže trumfnul i Francise Forda Coppolu s jeho pověstnou Apokalypsou.

A u Anchorman 2: The Legend Continues se situace opakuje, a tak bychom se měli dočkat alternativní verze, která bude kompletně vytvořeno z alternativních verzí vtipů, u kterých se budou lišit pointy a (u kterých) uslyšíme jiné hlášky. Zápletka spočívájící ve střetu hlasatele zpravodajství s vlnou politické korektnosti v podobě jeho afroamerického šéfa a homosexuálního kolegy by ale měla zůstat nezměněná. Maximálně bude rozšířena, přičemž McKay v rozhovoru pro britské periodikum Empire prozradil, že do ní plánuje přidat dobrých 250 vtipů a rád by tuto alternativní a delší variantu dostal do kin v rámci půlnočních projekcí. Vychází přitom z předpokladu, že pokud člověk daný film miluje, chce vidět jeho verzi se zcela novými verzemi. On sám by u Připoutejte se, prosím! neváhal a hned by na podobný "experiment" šel do kina. 

Jenom doufejme, že Zprávař 2 mezi takové bude patřit. Čekání na kinoverzi (je bláhové si myslet, že by se k nám dostala do kin jiná) si můžete zkrátit prohlédnutím si zcela nového plakátu s celým týmem v New Yorku, který doprovází tento text.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY