TOP 20 ČR: Turbošnek dohání Gravitaci

Vydáno: 22.10.2013 12:26 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Cuarónovou Gravitací minulý víkend lehce otřásl čtvrtý Kameňák, nyní se ale opět sebejistě vyšvihla na vrchol. V patách je jí animák Turbo. Jak si vedly další premiéry uplynulého týdne?
Fotografie z filmu Turbo / TurboNadšení tvůrců čtvrtého Kameňáku (a zklamání všech ostatních) nemělo dlouhého trvání. Komedie české provenience kralovala žebříčku návštěvnosti pouhý jeden víkend, než ji Gravitace smetla rovnou na bronzovou pozici. Během třetího víkendu vydělala přes čtyři miliony korun a tím pádem má i u nás slušně našlápnuto k pozici rekordmana.

Animáky jsou již tradičně stálicí víkendových TOPek, proto asi jen málokoho překvapí, že druhou příčku obsadila pohádka z produkce Dreamworks o závodění, motorech a zmutovaných šnecích. Utržila téměř tři a půl milionu korun a s velkou pravděpodobností se na medailových pozicích bude pohybovat ještě nějakou dobu.

Na třetím místě se ocitl již zmiňovaný Kameňák 4. Úspěch, s jakým se setkaly například loňské Babovřesky, jej tedy zjevně nečeká - leckdo si tak může úlevně oddechnout. Následuje další snímek se závodní tématikou, tentokrát spíš pro dospělé: příběh Nikiho Laudy z dílny Rona Howarda Rivalové.

Fotografie z filmu Kameňák 4 / Kameňák 4Pátá pozice patří další novince - akčnímu thrilleru Plán útěku. Na snímek s vězeňsko-počítačovou tématikou se zašlo podívat téměř šestnáct tisíc diváků a tržby dosáhly částky lehce přesahující dva miliony. Nejistou budoucnost má Carrie, jejíž silná propagační kampaň sice přilákala do kin skoro devět tisíc diváků, z nepříliš povedeného remaku De Palmovy klasiky, jehož děj je zasazen do současnosti, se vyklubalo spíše zklamání.

Za prudce klesajícími Donšajny se zatím nesměle krčí další premiéra uplynulého týdne: příjemné překvapení Don Jon, obstojně bojující v zámořských žebříčcích návštěvnosti, se ziskem přes osmset patnáct tisíc korun. Lehký sestup zaznamenali Šmoulové 2Letadla, nebo například 2 zbraně, o něco výše poskočil RevivalMetallica: Through the NeverJasmíniny slzy a Já padouch 2.

Přiště nás čekají francouzská dramata Zde na zemi a válečné Ticho na moři, sci-fi U Konce světaRodriguezův Machete zabíjí, taneční Battle of the Year a český Příběh kmotra. Zdá se, že Gravitace zůstane neohrožena...nebo ne?

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 17.10.2013

1. Gravitace 4,3 mil.
2. Turbo 3,4 mil.
3. Kameňák 4 3 mil.
4. Rivalové 2,2 mil.
5. Plán útěku 2,1 mil.
6. Zataženo, občas trakaře 2 1,2 mil.
7. Carrie 1,2 mil.
8. Donšajni 874 tis.
9. Don Jon 815 tis.
10. Zmizení 575 tis.

11. Šmoulové 2 342 tis.
12. Letadla 174 tis.
13. 2 zbraně 169 tis.
14. Make Your Move 136 tis.
15. Revival 118 tis.
16. Metallica: Through the Never 113 tis.
17. Colette 105 tis.
18. Jasmíniny slzy 82 tis.
19. Millerovi na tripu 80 tis.
20. Já padouch 2 73 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY