The Grand Budapest Hotel: trailer na novinku Wese Andersona

Vydáno: 17.10.2013 17:48 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po Až vyjde měsíc přichází autorský režisér Wes Anderson s další ojedinělou podívanou s hvězdným obsazením. Na kouzelný trailer The Grand Budapest Hotel se podívejte v článku.
Tohle je teritorium Wese Andersona. Typický rukopis jednoho z nejautorštějších tvůrců současnosti poznáte okamžitě, a to nemusíte ani vidět celou jeho kinematografii. Už první plakát na The Grand Budapest Hotel až příliš připomínal jeho poslední snímek Až vyjde měsíc, trailer tyto dojmy jen potvrzuje - a přihazuje vše, co diváci na jeho předchozích filmech milovali a odpůrci nesnášeli.

Anderson zde tedy rozehrává svou další, lehce nostalgickou, bizarní a absurdní podívanou, která se vymyká jakýmkoliv hodnotícím měřítkům či jednoznačnému žánrovému zařazení. V hodně nadneseném smyslu tady v podstatě máme variaci na Čtyři pokoje, jen s tím rozdílem, že všechny tyhle minipříběhy nespojí dohromady jen titulní postava (zde v podání neodolatelného Ralpha Fiennese), ale také sám režisér.

Divadelně pojatá partie nám opět nabízí pohled do akvária postav, které nemají jinou funkci nežli komické figurky, a společně přináší další andersonovsky perfekcionistickou řemeslnou stránku - geometricky přesné kompozice a jízdy jako by se už staly standardem, stejně jako oblíbené používání přexponovaného prostředí, kostýmů nebo přestylizované vizuální stránky včetně saturovaných barev.

Technologická jinakost zde bude dána i poněkud nestandardním střídáním formátů obrazu od 1.33:1 přes 1.85:1 až po širokoúhlý 2.35:1, které je umělecky opodstatněno tím, že má evokovat tři časová období. Tyhle věci budou ale spíše zajímat spíše zaryté cinefily než normální diváky, kteří se jistě mohou těšit na hromadu téměř slapstickového humoru a přísun hvězdného obsazení, jež vskutku budí respekt.

Trailer zhlédněte níže. Jestli se osazenstvo tohoto hotelu vyrovná zamilovaným teenagerům, se v amerických kinech diváci dozví už 7. března. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu The Grand Budapest Hotel


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY