Superman slaví 75. výročí v exkluzivním videu

Vydáno: 16.10.2013 18:00 - | foto: Warner Bros.

Zack Snyder nerežíroval jenom Muže z oceli, ale i krátké animované video k příležitosti oslav 75 let od prvního objevení se Supermana na stránkách Detective Comics. Nyní se na krátkou dvouminutovku můžete podívat.
Superman - obálka časopisuDebut si odbyla minulý víked na newyorském Comic Conu a dnes by mělo být odvysíláno na Cartoon Network. Pokud by se vám ale natolik zamlouvalo, že byste ho chtěli vidět ve vysokém rozlišení a s prostorovým ozvučením, budete si muset počkat do příštího týdne na DVD/Blu-ray vydání, kde by mělo být jako součást bonusové výbavy.

Na Superman 75th Anniversary Short se vedle Zacka Snydera, který má plno práce s chystaným cross-overem Batman vs. Superman, podílel i Bruce Timm, který stojí za ceněnou seriálovou a animovanou podobou hrdinských dobrodružství Clarka Kenta. Na výslednou podobu měl vli i Geoff Johnes, který je kreativním ředitelem DC, odkud Kryptoňan vzešel, a Jay Oliva, který měl na starost storyboardy (obrazový scénář) pro Muže z oceli.

Kostýmní zkouška - Superman LivesVe výročním kraťasu, vyprodukovaném Warner Bros. Animation, je zmapováno vše podstatné z víc jak sedm dekád trvající historie jednoho superhrdiny, jehož příběh se rozprostírá napříč jednotlivými médii a nabírá různých podob. Začne se prvním objevením v komiksu, pokračuje se černobílými seriálovými a později filmovými dobrodrodružstvími, které připomenou nejvýraznější představitele, a zapomene se ani na hry a animované pořady. Opomenuti jsou samozřejmě ti, kteří si muže s S na hrudi nikdy nezahráli. Marně byste ale hledali i takového Deana Caina.

Různorodost je sjednocena zvolenou animací a přechod z jednoho období do dalšího je jasně vyznačen změnou hudby, která se vždy odkazuje k motivu spojovanému se Supermanem v dané dekádě či delším časovém období. Na kraťas se můžete podívat níže a do diskuze napsat, jaké jsou vaše oblíbené momenty z historie této postavy, která se nesmazatelně zapsaly do popkultury minulého i tohoto století. 

Superman - 75. výroční díl.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY