Top 20 ČR: Harryho Pottera smetly Letopisy Narnie

Vydáno: 13.12.2010 22:48 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Jeho vláda nakonec trvala pouhé tři víkendy - Harry Potter podlehl náporu Letopisů Narnie. A třetí Megamysl jen potvrdila, že v sobě filmoví diváci mají kus dítěte. Tři nejvyšší příčky ovládly dva fantasy filmy a jedna pohádka.
Téměř milionový rozdíl dělí posledního Pottera od novinky Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka. Třetí filmové zpracování legendární fantasy ságy C. S. Lewise trhá kritika na kusy, diváci se ale na dobrodružný rodinný film nalákat nechali. Cestu za Relikviemi Smrti si sice vybralo na 67 tisíc diváků, zatímco plavbu pohádkovou lodí zhruba o polovinu méně, za novinku si však diváci připlatili častěji 3D příplatek. Uvidíme, co se z boje dvou adaptací slavných knižních sérií vyvine, až odezní aktuální Filmánie.
Na trojce se nám pořadí promíchalo, protože pětiprocentní polepšení animáku Megamysl stačilo na posledně bronzové TACHO, které se alespoň slušně udrželo nad milionem. Občanský průkaz znovu ukázal, že se nenechá americkými trháky smést z předních příček. Přestože se propadl na pětku, navštívilo ho o čtrnáct tisíc diváků více než víkend předchozí. O jedno místo se posunula také komedie Na doraz, Robert Downey Jr. alias Peter Highman a Zach Galifianakis jako Ethan Tremblay si ale v celkovém součtu připsali dvacetiprocentní polepšení.
Sedmičku pro sebe ukořistila česká komedie Rodinka. Premiérový víkend ji navštívilo třináct tisíc diváků, čímž sice nemůže konkurovat Občanskému průkazu či TACHU, ale pro tenhle sestřih vzkříšení legendárního seriálu je to celkem úspěch. Zvlášť když vezmeme v potaz to, že vstoupil do kin vlastně bez pořádné marketingové masáže. Směrem dolů putuje i Záměna, která si ale - stejně jako filmy úspěšnější - připsala vyšší zisk, v jejím případě dokonce výdělek dvojnásobný. Až na devátou pozici se z premiérové šestky propadl Američan s šesti tisíci diváky na kontě.
Animovaný Já, padouch přeskočil Bastardy, kteří skončili až na jedenáctém místě. Sousedi z minulého týdne Benga v záloze a Saw 3D zůstali při sobě, jen se posunuli o dvě pozice hlouběji se stejnou, přibližně dvacetiprocentní ztrátou. A za zmínku stojí ještě skok o dvě příčky, který se podařil allenovské romantice Poznáš muže svých snů, a to, že The Social Network stále stagnuje na patnáctce.
A výhled na víkend nadcházející? V českých kinech si odbude premiéru silná dvojka, která by mohla pořadím v první desítce pořádně zamíchat. Těstě se na TRON: Legacy 3D a Paranormal Activity 2. Ale dorazí i další knižní adaptace světového bestselleru - Dívka, která kopla do vosího hnízda.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 09.12.2010
  1. Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka 4,6 mil. (novinka)
  2. Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 3,5 mil.
  3. Megamysl 1,4 mil.
  4. TACHO 1,2 mil.
  5. Občanský průkaz 1,1 mil.
  6. Na doraz 706 tis.
  7. Rodinka 674 tis. (novinka)
  8. Záměna 409 tis.
  9. Američan 299 tis.
  10. Já, padouch 269 tis.
  11. Bastardi 117 tis.
  12. Benga v záloze 96 tis.
  13. Saw 3D 92 tis.
  14. Poznáš muže svých snů 90 tis.
  15. The Social Network 78 tis.
  16. Román pro muže 71 tis.
  17. RED 66 tis.
  18. Jíst, meditovat, milovat 58 tis.
  19. Habermannův mlýn 45 tis.
  20. Hurvínek na scéně 45 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY