Ben Stiller ukazuje víc ze svého tajného života

Vydáno: 15.10.2013 08:00 - | foto: facebook tvůrce

Pátý celovečerní film Bena Stillera je remakem u nás nepříliš známého klasického hollywoodského filmu Tajný život Waltera Mittyho. Na prodlouženou upoutávku nové verze se můžete podívat v článku.
Ben Stiller ve filmu Walter Mitty a jeho tajný život / The Secret Life of Walter MittyNa rozdíl od původní verze z roku 1947, kterou režíroval Norman Z. McLeod a titulního hrdinu si v ní zahrál Danny Kaye, Walter z verze r. 2013 nebydlí v jednom bytě se svou matkou a svou nastávající, za kamaráda nemá podrazáka, jenž si z něj neustále dělá legraci a dobíhá mu za jeho snoubenkou. Žije sám a v práci s ním moc lidí nekamarádí, ale on rád by navázal bližší vztah s kolegyní, pro kterou je pouze vzduch. 

Oba Walterové mají ale společné to, že ze svého všednodenního a nepříliš vydařeného života utíkají do snů a představ, ve kterých představují opak svého skutečného já: hrdiny, svůdníky. Zatímco starší varianta s Kayem jasně oddělovala hranice, u Bena Stillera není změnou stylu či něčím podobným zcela jasné, kde co začíná a končí. Jeho "reálné" dobrodružství neiniciuje tajuplná žena v zeleném, na kterou natrefí ve vlaku, ale on sám svým rozhodnutím změnit život, aby dosáhl toho, čeho chce.

Ben Stiller ve filmu Walter Mitty a jeho tajný život / The Secret Life of Walter MittyWalter Mitty a jeho tajný život, ve kterém si Ben Stiller vedle režie zahrál i hlavní roli, byl uveden na newyorském filmovém festivalu, kde byl přijat spíše negativně. Z části i proto, že nedostál očekáváním vyvolanými trailerovou kampaní, ale také proto, že se vyprávění ubírá zvláštním směrem a sekvence představ do celku příliš nezapadají, protože působí hloupě a neupřímně. To nás ale zatím nemusí zajímat, protože si můžeme dopřát další povedenou upoutávku, která má tentokrát tři minuty, a vyhlížet českou premiéru, která je stanovena na 26. prosince tohoto roku.

Mezinárodní - prodloužený - trailer na film Walter Mitty a jeho tajný život.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY