Clooneyho váleční Památkáři mají nový trailer

Vydáno: 14.10.2013 17:25 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Boj za záchranu kulturního dědictví z rukou nacistů pokračuje v druhém traileru The Monuments Men, filmu do češtiny přeloženého jako Památkáři. Útočí s tímto filmem George Clooney na Oscary?
Nehledě na to, že Památkáři je vlastně naprosto příšerný český překlad, se Georgi Clooneymu daří lákat na svou válečnou týmovku mnohem lépe než minule. Tentokrát jí však neprodává přes humor, nýbrž mnohem více cílí na samotný příběh a jeho poselství. Samozřejmě v doprovodu epických melodií, které připomenou Hanse Zimmera.

Nevyčerpatelné téma druhé světové války však nepřináší další variaci na Hanebné pancharty smíchané s Tuctem špinavců, nýbrž na tématiku nahlíží z jiného hlediska. Ústřední tým památkářů (ehm), složený po vzoru Dannyho parťáků z nejrůznějších specialistů, totiž půjde po záchraně kulturního dědictví, které se nacisté snaží vymazat z povrchu zemského. Pokud se Clooneymu podaří to, co slibuje v trailerech, máme tady dost možná zaděláno na jednoho z potenciálních oscarových kandidátů, který dokáže fungovat jako obyčejný válečný film, stejně jako výpověď o důležitosti zachování kultury a umění.

Což by se Akademii rozhodně mohlo zamlouvat, soudě podle dvou předchozích oscarových vítězů. Tým ve složení Matt DamonCate Blanchett, Bill Murray, John GoodmanJean Dujardin, Bob Balaban a Hugh Bonneville dorazí do českých kin 16. ledna příštího roku. 

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Památkáři


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY