Jamie Foxx má blízko do role Martina Luthera Kinga Jr.

Vydáno: 11.10.2013 18:30 - Simona Knotková | foto: Warner Bros. Pictures

Podaří se předlouho plánovanému biografickému snímku o životě Martina Luther Kinga Jr. už konečně dostat do produkce? Naděje znovu ožívá s novým možným režisérem a hvězdou do hlavní role.
Jamie Foxx ve filmu  / The Amazing Spider-Man 2Našel už konečně dosud nepojmenovaný snímek o osudech jednoho z nejvýznamnějších bojovníků za lidská práva muže do hlavní role? Nejnovější zprávy tvrdí, že Martin Luther King Jr. by na plátně mohl dostat tvář pětačtyřicetiletého Jamieho Foxxe. A jeho obsazení by vůbec nemuselo být náhodné. Na režijní post je totiž zase zvažován Oliver Stone, režisér, který s Foxxem v minulosti už natáčel (Vítězové a poražení).

Na projektu začal už před čtyřmi lety odkoupením práv dělat DreamWorks a v minulosti byli s jeho režií spojováni Paul Greengrass nebo Lee Daniels. O zatím poslední verzi scénáře se postaral Kario Salem (krimi Kdo s koho). Aktivně se do předprodukčních prací zapojily také členové Kingovy rodiny, z nichž někteří se objeví rovnou v produkci. A aby nebylo hvězdných jmen málo, produkční ruku k dílu přikládá také Steven Spielberg.

Po loňských Divoších se Stone žádnému novému natáčení zatím neupsal. Biografie Kinga se zdá být přesně tím kouskem, který mu v jeho filmografii bohaté na životopisné a politicky zaměřené snímky chybí. Vyjde to už tentokrát?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY